Connect with us
Localități din țară care riscă să fie carantinate

Locale

Localități din țară care riscă să fie carantinate

Mai multe zone din țară riscă să fie carantinate. Este vorba despre localități din județele Argeș și Brașov care se află momentan sub monitorizare. Conform premierului Orban, se impune carantina zonală doar dacă sunt minim 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

Localități din țară care riscă să fie carantinate

Este vorba despre localități din Argeș și Brașov care sunt monitorizate. Premierul Lodovic Orban a declarat că nu suntem în situația de a carantina un județ, ci doar localități. În acest sens, sunt vizate localitățile unde există o răspândire a virusului, un număr de cazuri care depășește minim trei cazuri la 1.000 de locuitori.

Conform premierului, în Argeș sunt trei localități sub evaluare, iar în Brașov 3 sau 4 localități. În cazul în care continuă răspândirea virusului, se poate dispune suspendare.

„Nu suntem în situaţia de a carantina un judeţ, niciun judeţ. La ora actuală există un număr de localităţi care sunt sub urmărire, sub supraveghere. Încă nu este demarată procedura pentru carantinarea niciunei comunităţi, dar sunt un număr… În Argeş, de exemplu, sunt 3 localităţi care sunt sub evaluare şi, în cazul care continuă răspândirea virusului, se poate dispune suspendarea. În Braşov sunt 3 sau 4 localităţi. S-a făcut o evaluare pe localităţi. Deocamdată nu s-a luat nicio astfel de măsură, dar dacă va fi necesar, nu vom ezita să luăm astfel de decizii. Deciziile se iau, evident, la propunerea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu avizul INSP, DSP, prin ordinul comandantului”, a declarat Ludovic Orban. 

Coronavirus în România – date 21 iulie 2020

Până ieri, 21 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 39.133 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.586 au fost externate.
24.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.612 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.
Totodată, până în prezent, 1.087 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

2.074 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 20.07.2020 (10:00) – 21.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 36 decese ( 26 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Prahova, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top