Connect with us

Locale

Locomotivă în flăcări, între Predeal și Brașov! Trenuri oprite și întârzieri de peste 100 de minute

Locomotivă în flăcări. Circulația feroviară a fost blocată timp de peste 4 ore între Brașov și Predeal după ce locomotiva unui tren de marfă a luat foc în zona Timișu de Sus. Trenul care transporta fier vechi a luat foc în noaptea de duminică spre luni, 24 august. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, mecanicul a reușit să se autoevacueze. Din cauza incidentului, au fost trenuri oprite și întârzieri de peste 100 de minute.

Locomotivă în flăcări, între Predeal și Brașov!

Locomotiva unui tren de marfă care transporta fier vechi a luat foc pe linia ferată, între Predeal și Brașov. Din fericire, mecanicul a reușit să se autoevacueze și nu au fost victime. Din cauza acestui incident, șapte trenuri au fost oprite în zonă și au avut întârzieri de până la 4 ore.

Trenul marfar care transporta fier vechi avea 23 de vagoane. Conform Infotrafic, circulația feroviară pe ruta Predeal – Brașov a fost oprită. Trenurile care urmau să circule pe această rută staționeză în gări sau halte.

Trenuri întârziate

Cea mai mare întârziere a avut-o trenul IR 1642 Baia Mare – București, staționanând în total peste 250 de minute la Brașov, Dârste și Timișu de Sus între orele 3.35 și 8.09. Totodată, întârzieri a înregistrat și trenul privat IR 15594 Arad – Constanț, care a a acumulat peste 150 de minute. Trenul R 3002 Brașov – București a staționat peste 200 de minute la Dârste, iar IR 1630 Brașov – București a fost anulat.

Pompierii au intervenit cu două autospecială cu apă și spumă. Cauza izbucnirii incendiului este în curs de stabilire.

„S-a intervenit pentru stingerea incendiului atât cu stingătoare cu pulbere, cât şi cu spumă şi s-a reuşit localizarea incendiului înainte ca flăcările să se extindă şi la vagoane. A fost necesară scoaterea de sub tensiune a liniei pentru a se putea interveni in condiţii de siguranţă. Cauza izbucnirii incendiului este în curs de stabilire”, a precizat ISU Brașov.

A fost afectată circulația următoarelor trenuri CFR Călători  – IR 1642 Baia Mare – București Nord staționează în Timișul de Sus

R 3002 Brașov – București Nord staționează în Dârste

IR 1630 Brașov – București Nord staționează în Brașov

IR 1742 Satu Mare – București Nord staționează în Timișul de Sus

IR 1644 Cluj Napoca/Sighetul Marmației – București Nord staționează în Brașov

R 3004 Brașov – București Nord staționează în Brașov

IR 1928 Sibiu – București Nord – Constanța staționează în Brașov

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top