Connect with us
Medicii din școlile închise vor fi detașați la spitalele cu pacienți Covid

Locale

Medicii din școlile închise vor fi detașați la spitalele cu pacienți Covid

Prefectul Capitalei, Gheroghe Cojanu, a declarat duminică seara la digi24 că medicii și cadrele medicale de la școlile care se închid vor fi detașați la spitalele care tratează pacienți Covid. Această decizie a fost luată în urma depășirii pragului de incidență de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori. Prefectul a mai anunțat că mâine Inspectoratul Școlar al Municipiului București va anunța decizia luată cu privire la modul în care elevii își vor continua cursurile.

Medicii din școli vor merge să trateze pacienții din spitalele suport Covid

Cojanu a precizat că este vorba despre tot personalul medical din instituțiile de învățământ din Capitală, în cazul în care acestea se vor închide. Direcția de Sănătate Publică are date clare despre numărul de medici și cadre medicale din școli. Acesta a vorbit și despre măsurile care urmează să fie luate în București în săptămâna viitoare.

„Vom lua măsurile pe care le-a anunțat și domnul prim ministru și nu sunt blânde. Se închid activități, teatre, școli. Toate măsurile se iau mâine (luni – n.r.)”, a declarat prefectul.

Prefectul Capitalei a mai adăugat și că spitalul modular ridicat în curtea Spitalului Elias va primi cadre medicale de la Elias și de la Spitalul de Urgență Floreasca. În acest moment una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm este lipsa personalului medical.

Gheorghe Cojanu a anunțat și cp în momentul de față, în București nu mai sunt locuri la ATI disponibile. Ca și consecință a acestui lcuru autoritățile au decis ca spitalul Colentina să devină spital Covid începând de luni, 19 octombrie. Astfel se suplimentează locurile la ATI cu un număr de până la 400 de paturi.

„În București, nu mai sunt locuri la ATI. Asta e o problemă gravă. Mâine, spitalul Colentina va intra în totalitate pentru tratatea bolnavilor Covid, vor fi 3-400 de locuri”, a declarat Gheorghe Cojanu la Digi24.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top