Connect with us
Metroul din Drumul Taberei. Astăzi se decide când va fi deschisă Magistrala 5

Locale

Metroul din Drumul Taberei. Astăzi se decide când va fi deschisă Magistrala 5

Metroul din Drumul Taberei este unul dintre cele mai controversate subiecte ale momentului, fiind un proiect vechi, la care se lucrează din anul 2011 și care ar fi trebuit finalizat aproximativ trei ani mai târziu. Potrivit oficialilor, astăzi va fi stabilită data exactă la care tronsonul care leagă vestul Bucureștiului de centrul Capitalei va fi dat în trafic. Se spune că cel târziu săptămâna viitoare va avea loc inaugurarea.

Metroul din Drumul Taberei. Astăzi se decide când va fi deschisă Magistrala 5

Se pare că mai este vorba doar de o chestiune de timp în cazul metroului din Drumul Taberei, după 9 ani de când au început lucrările și 6 ani de întârziere. Potrivit oficialilor, magistrala ar urma să fie deschisă pentru călători cel mai târziu săptămâna viitoare, după ce pe 22 a fost anunțată ultima amânare a inaugurării magistralei de metrou M5, de la Râul Doamnei la Eroilor 2, din cauza unor probleme la o centrală de ventilație.

Noua magistrală are aproape 7 kilometri lungime, 10 stații și un depou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2. Capitala va ajunge la un total de 63 de stații de metrou și 78 de kilometri de rețea.

Valoarea integrală a proiectului demarat în anul 2011 este de 3,4 miliarde de lei. Primul termen a fost în 2015, însă au intervenit mai multe complicații precum lipsa finanțărilor, probleme de avize sau de lucrări, ceea ce a prelungit momentul deschiderii până anul acesta, data exactă urmând să o aflăm în cursul zilei de azi, când se întrunește comisia de recepție. Însă, pentru ca inaugurarea să poată avea loc, ISU trebuie să aprobe raportul de recepție a lucrării. Ar exista mai multe probleme peste care autoritățile nu ar putea trece, precum infiltrații, finisaje în lucru, dar și hidranți orientați în sus, pe care ISU i-ar vrea cu mufe laterale.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top