Connect with us
Nelu Tătaru a ajuns la Piatra Neamț. Ministrul a spus ce măsuri va lua după incendiu

Locale

Nelu Tătaru a ajuns la Piatra Neamț. Ministrul a spus ce măsuri va lua după incendiu

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a ajuns la Piatra Neamț pentru a evalua gravitatea situației după incendiul din ATI în urma căruia și-au pierdut viața 10 persoane.

Nelu Tătaru a ajuns la Piatra Neamț. Ce se va întâmpla cu bolnavii care au supraviețuit

Ministrul Sănătății a declarat că medicul Cătălin Denciu, care era de gardă pe secția de ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, va fi transferat la Iași, iar în cursul nopții acesta va ajunge în Capilată. Transferul se va face cu un elicopter sanitar, cât mai repede posibil. Din păcate el se află acum în stare critică.

Medicul Cătălin Denciu este cel care,  alături de o asistentă, a sărit în ajutorul pacienților de pe secție și a reușit să salveze mai mutle suflete. S-a ales cu arsuri pe 80% din suprafața corpului și acum se află în stare gravă, însă este conștient.

„ În acest moment se face transferul medicului ars care este conștient către Iași și va fi transferat către Spitalul Floreasca în această noapte cu un avion sanitar. Coordonarea activității medicale va trebui să treacă la Ministerul Sănătții.” , a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul a declarat că a purtat discuții cu reprezentanți spitalului și a luat decizii pentru ca secția de ATI să poată funcționa din nou cât mai rapid. Până atunci pacienșii în stare critică vor fi transferați la Iași și la Lețcani.

„Am avut discuții vis a vis de situația din secția de ATI. Am discutat cu personalul care a fost în această secție și cu cei de la ISU. În acest moment gestionăm pacienții care trebuie transferați la Iași. „, a mai spus Nelu Tătaru.

Autoritățile au mai comunicat și că Inspectoratul Județean de Poliție are datele aparținătorilor și va face procedura de comunicare. Se fac toate demersurile pentru ca aparținătorii victimelor să fie informați cu privire la pacienți.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top