Connect with us
Ninge ca-n povești, coadă la service-urile auto pentru anvelopele de iarnă. Prețurile s-au dublat

Locale

Ninge ca-n povești, coadă la service-urile auto pentru anvelopele de iarnă. Prețurile s-au dublat

Prima zapadă din București a adus multă bucurie iubitorilor de iarnă, dar și mare stres șoferilor care au lăsat pe ultima sută de metri schimbarea anvelopelor cu cele de iarnă. Visa-vi de redacția HUFF este un service auto unde este coadă de la 8 dimineața, reprezentații acestuia spun că până la ora 11 au primit 150 de cereri de schimbare a cauciucurilor.

Legea prevede că poți circula cu anvelopele de vară până la prima zapadă, iar riscurile sunt mari atât în ceea ce privește siguranța, cât și permisul de șofer care poate fi suspendat de poliție în caz că șoferul este prin în flagrant.

Cât costă schimbarea anvelopelor?

Schimbarea anvelopelor de iarnă costa până la prima zapadă între 100 și 200 de lei. Acum prețurile s-au dublat, ajung chiar și la 400 de lei doar procedura de schimbare.

Prețurile pentru anvelopele de iarnă sunt și ele consistente, costurile pentru un cauciuc încep de la 150 de lei și urcă la câteva mii de lei în funcție de producător, dar și caracteristicile lor.

Iată câteva tipuri de anvelope, cele mai cumpărate pe un magazin online.

Anvelopa iarna preturi

Anvelopa iarna preturi

Reprezentații service-urilor auto contactați de HUFF.ro spun că nu mai au capacitate de schimbare rapidă a cauciucurilor de iarnă, programarile se fac chiar și peste 7-14 zile de la primul telefon.

Reprezentanții unui service auto din București care are multe sedii spun că au suplimentat personalul, dar șoferii trebuie să înțeleagă că este vorba și de o procedură complexă, care implică foarte mare atenție la schimbarea cauciucurilor pentru a evita probleme în trafic sau probleme de revenire în service.

Ce spune prognoza ANM pentru București?

În București conform prognozei ANM, dar și a aplicațiilor mobile pentru vreme, astăzi este singura zi cu zapadă. Vremea pe 1 decembrie în capitală va fi una însorită și parțial noroasă.

În restul  țări ninge în Craiova, Constanța, Galați, toate zonele montane, iar peisajul pentru ei care au ales să petreacă minivacanța de 4 zile la munte este ca în povești.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top