Connect with us
O tânără din Mehedinți a murit singură în casă infectată cu Covid-19

Locale

O tânără din Mehedinți a murit singură în casă infectată cu Covid-19

O femeie de 30 ani din Mehedinți a murit singură, în casă, fiind infectată cu coronavirus, dar nici măcar nu știa că este infectată. Nu a cerut ajutor și nu s-a adresat niciunui medic. Moartea sa este suspectă.

O tânără din Mehedinți a murit singură în casă infectată cu Covid-19

Tânăra era domiciliată în județul Mehedinți și a decedat în data de 18 aprilie în casa sa. Nu a mers la medic, iar moartea sa este suspectă.

După efectuarea necropsiei s-a descoperit că fusese infectată cu Covid-19. Femeia nu avea boli cronice care să îi provoace moartea.

Situația în țară

Până în acest moment în țara noastră s-au cofnirmat 10.096 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. S-au raportat 541 de decese și 2.478 de persoane s-au vindecat în timp ce 12.226 de persoane se află în carantină instituționalizată și 28.131 se află în izolare.

În acest moment, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății este de părere că pandemia se află încă în pantă ascendentă. Dacă s-au respectat condițiile de Paște, vârful pandemiei ar trebui să fie undeva între 10.000 – 12.000 cazuri.

„Încă suntem pe pantă ascendentă, chiar dacă panta este lină. Suntem într-o aşezare a pantei, dar las acea perioadă de 7-10 zile de la sărbătorile pascale, pentru a vedea totuşi ce s-a întâmplat în timpul sărbătorilor pascale şi care este efectul în următoarea perioadă. Dacă s-au respectat tot ce înseamnă condiţii, nu am avut nici persoane care au venit din alte focare, nu am avut o transmitere comunitară accentuată, atunci ar trebui să rămânem la 10.000 – 12.000 de cazuri pentru vârful pandemiei în România, urmând două săptămâni în care să vedem un început al scăderii numărului de cazuri, a numărului de decese, şi putem să ne gândim după 15 mai şi la alte lucruri, a spus ministrul Sănătăţii, aflat în Arad, conform Agerpres. 

Acesta a precizat că Aradul „este mult mai bine ca acum două săptămâni” când a mai vizitat o dată acest oraș.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top