Connect with us
Femeie pusă să muncească la biserică, după ce a făcut evaziune fiscală din videochat

Locale

Femeie pusă să muncească la biserică, după ce a făcut evaziune fiscală din videochat

Muncă în biserică după ce a făcut evaziune fiscală din activități de videochat. O femeie în vârstă de 54 de ani din județul Sălaj, a fost condamnată, prin acord de recunoaștere a vinovăției, la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală. Femeia nu a declarat la ANAF veniturile realizate din videochat. Prinsă în fapt, femeia a acceptat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității, la o biserică.

Femeie pusă să muncească la biserică, după ce a făcut evaziune fiscală din videochat

Femeia a făcut evaziune fiscală din videochat, în perioada 2013-2018 când a realizat venituri în valoare de peste 58.000 lei, adică aproximativ 13.000 de euro. Ea nu a declarat banii la ANAF, motiv pentru care a fost prinsă și condamnată la închisoare cu suspendare. Femeia a recunoscut și a încheiat cu procurorul de caz un acord de recunoaștere al vinovăției.

Ea a declarat că și-a făcut singură contul de videochat, completând niște formulare, unde a scris și contul IBAN unde urma să fie plătită.

„Arăt că în perioada 2013-2018, la locuința mea din Cehu Silvaniei am desfășurat activități de videochat, având cont pe un site de profil. Contul mi l-am făcut eu, am completat niște formulare online, am comunicat codul IBAN și m-am logat eu direct la un site de profil. Aveam un nume de scenă și erau mai multe categorii. Am primit toată suma care mi se cuvenea după aceea din serviciile de videochat și nu am declarat-o organelor fiscale”, a declarat femeia.

Instanța a stabilit pedeapsa de un 1 și 6 luni de închisoare cu suspendare, plus 60 de zile de muncă neplătită, în folosul comunității, la o biserică din localitate.
Potrivit Clujust.ro, timp de doi ani, femeia va fi sub supraveghere, va trebui să se prezinte la serviciul de probațiune, să primească vizitele consilierului de probațiune și să comunice schimbarea locului de muncă.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top