Connect with us
Octavian Unc, unul dintre cei mai mari chirurgi din Constanța, a murit la 63 de ani. Era infectat cu noul coronavirus

Locale

Octavian Unc, unul dintre cei mai mari chirurgi din Constanța, a murit la 63 de ani. Era infectat cu noul coronavirus

Octavian Unc a murit la vârsta de 63 de ani, după ce a fost infectat cu COVID-19. Era profesor universitar doctor și unul dintre cei mai buni chirurgi din Dobrogea.

Dr. Octavian Unc a fost cadru didactic la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Ovidius din Constanţa.

Octavian Unc a murit după ce a fost infectat cu noul virus și supus unei operații

Medicul fusese confirmat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. În noaptea de vineri spre sâmbătă, specialistul a fost supus şi unei intervenţii chirugicale. Sâmbătă dimineață, însă, medicii nu au mai avut ce face pentru a-i salva viața.

Vestea morții medicului din Constanța a fost transmise pe Facebook, unde o mulțime de apropiați, colegi, elevi ai profesorului, dar și pacienți și-au exprimat condoleanțele.

“Condoleanțe familiei. Dumnezeu să-i lumineze calea și să-i odihnească sufletul bun în liniște și lumină! Este o mare pierdere pentru orașul Constanța“, au transmis apropiații.

“Viața este nedreaptă. Un profesor și medic deosebit a fost. Îmi pare rău că vorbesc la trecut. Dumnezeu să-l ierte. Condoleanțe familiei!“, este mesajul scris de un prieten al medicului.

“Un Om, un medic, un profesor, un scriitor care a ars pentru ceilalți, care a avut grijă de ceilalți. Dumnezeu l-a vrut în cer, printre sfinți. Dumnezeu să îl odihnească! Condoleanțe familiei!“, a transmis un prieten.

“Drum lin printre stele domnule profesor.. cu gratitudine şi respect vă vom purta în suflet şi în rugăciuni! Condoleanţe familiei“, a scris pe Facebook un fost pacient.

Încă de vineri seara se cunoștea faptul că profesorul are mari probleme de sănătate. Pe pagina de Facebook a fost publicat un mesaj prin care oamenii erau îndemnaţi să se roage pentru sănătatea chirurgului.

“Profu’ Unc trece acum prin momente dificile. Haideţi toţi, fiecare după cum putem, să ne rugăm împreună în această seară. 5 minute, între 00:00 – 00:05, pentru noi nu sunt multe, dar pentru dânsul sigur vor reprezenta mult! Dumnezeu să-i dea multă sănătate”, este mesajul transmis pe Facebook.

Era unul dintre cei mai buni chirurgi din Constanța și din România

A absolvit Facultatea de Medicină Generală, IMF Bucureşti, promoţia 1985. Octavian Unc a fost profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Ovidius”, din anul 1990, de la înființarea facultățții. Specialistul chirurg a fost părtaș la toate premierele naționale și locale din domeniul chirurgiei, din ultimii 30 de ani.

Octavian Unc a fost şeful Clinicii de Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa între martie 2011 și octombrie 2014. Ulterior a devenit directorul medical al clinicii sale private de chirurgie, prima de acest fel din Dobrogea.

Medicul chirurg publicase cinci volume de poezii şi era membru al Uniunii Scriitorilor din anul 2018.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top