Connect with us
Parcurile din București se redeschid începând de vineri

Locale

Parcurile din București se redeschid începând de vineri

Parcurile, locurile de joacă și grădininile publice vor fi redeschise începând de vineri, conform unei decizii luate de Primăria București. Sectorul 2 a furat startul și a redeschis parcurile la începutul acestei săptămâni. Jandarmeria și Poliția locală lucrează la un plan de acțiuni pentru a se asigura că cetățenii respectă regulile impuse după 15 mai.

De vineri este liber în parc, dar cu anumite reguli.

Distanțarea socială este prima din reguli care va trebui să intre în reflexul bucureștenilor. Cei care-și doresc să iasă în parc trebuie de asemenea să poartă mască de protecție, iar dacă motivul este sportul atunci aceștia sunt scutiți, dar trebuie să o aibă la îndemână în cazul în care este oprit de un echipaj de verificare a măsurilor de singuranță.

Cele mai vizitate parcuri din București sunt:

  • Parcul Herăstrău
  • Parcul Cișmigiu
  • Parcul IOR
  • Parcul Național

În doar aceste 4 exemple este o aglomerație foarte mare, după cum bine se știe din anii trecuți. Oamenii își vor dori plimbare și vor năvăli spre a lua o gura de aer și a se bucura de natură.

Aurelian Bădulescu a transmis un mesaj la DIGI24, în care face un apel populației și roagă cetățenii capitalei să respecte ca și până acum pentru a ne putea bucura cu toții de relaxarea măsurilor.

Nu a fost clar explicat dacă zonele cu gustări din parcuri vor fi permise, celebrul porbum fiert sau vata pe băț, însă acest lucru va fi cu siguranță clarificat.

Și alte orașe precum București vor redeschide parcurile publice și vor lăsa oamenii să se bucure de primăvară în natură. Acest lucru însă ține și de comportamentul nostru personal și de modul în care înțelegem că trebuie să ne protejăm.

Ce este clar că nu se vor organiza pentru început târguri sau parcuri de distracții, conform autorităților din București. Anteție mare, la distanțarea socială.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top