Connect with us
Situație dificilă într-o localitate din România. Rata de infectare este de 10 la mia de locuitori

Locale

Situație dificilă într-o localitate din România. Rata de infectare este de 10 la mia de locuitori

Situația din România este din ce în ce mai dificilă. Lucrurile par să scape de sub control pe zi ce trece și toată lumea este alarmată. Cazurile de infectare au crescut considerabil și se apropie rapid de 5000 de îmbolnăviri zilnice. În unele județe și localități, situația este foarte gravă și autoritățile deja se gândesc să ia măsuri drastice. O localitate din Galați este cea mai roșie zonă din România când vine vorba de infectări. Indicele de infectare a depășit 10 la mia de locuitori.

Rata de infectarea din Ivești, cea mai mare din România

În localitatea Ivești, din județul Galați, situația provocată de pandemia de coronavirus a scăpat de sub control. Cazurile de îmbolnăvire cu noul virus au crescut considerabil în ultima perioadă în această localitate, devenind cea mai roșie zonă când vine vorba de acest subiect sensibil.

Mai exact, rata de infectare a ajuns la 10.17 la mia de locuitori. Acest fapt a dus la carantinarea doar a jumătate din localitate, respectiv a unei străzi. Autoritățile nu au putut carantina în întregime localitatea pentru că pe acolo trece Drumul Național 25. Autoritățile au decis să stabilească rute ocolotioare în acea localitate, după cum urmează:

-D.J. 255 Izvoarele – Slobozia Conachi – Pechea – ieşire D.J. 251 – Costache Negri – Cudalbi – ieşire D.J. 254 – Griviţa; D.J. 253 Umbrăreşti intersecţie cu D.J. 254 B – Griviţa.

Oamenii vor trebui să respecte mai multe măsuri stricte. Astfel, vor putea părăsi locuința și localitatea doar din motive bine întemeiate, după ce obțin acordul scris al Centrului Judeţean pentru Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Galaţi. În intervalul orar 22:00 – 06:00, circulația va fi complet interzisă, cu excepția bolnavilor cronici, femeilor gravide și urgențelor medicale. În plus, masca de protecție este obligatorie atât în spațiile interioare, cât și exterioare.

Și în județul Alba, situația este una dificilă. Acesta a depășit rata de infectare a Capitalei, ajungând la 3,26 la mia de locuitori. Ieri, acest indice era de 3,06, ceea ce înseamnă că a crescut drastic. În București, rata de infectare este de 3,25 la mia de locuitori.

Alte două județe se apropie de intrarea în scenariul roșu. Unul dintre ele este județul Harghita, cu rata de infectare 2,78 și Cluj, care a crescut abrupt astăzi, de la 2,52 la 2,8 astăzi. Mai mult, Clujul are cel mai mare număr de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore după București, respectiv 343. Orașul Cluj Napoca este deja în scenariul roșu.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top