Connect with us
Tot județul Ilfov intră în scenariul roșu. Ce măsuri vor fi impuse

Locale

Tot județul Ilfov intră în scenariul roșu. Ce măsuri vor fi impuse

Lucrurile din țara noastră sunt din ce în ce mai grave, spitalele sunt tot mai pline de pacienți în stare gravă și autoritățile și specialiștii nu sunt deloc optimiste în ceea ce privește perioada următoare, având în vedere că ne aflăm în sezonul rece. În plus, situația este mai gravă în anumite zone decât în altele, deoarece rata de infectare a crescut considerabil în ultima perioadă. La fel se întâmplă și în Ilfov, care a intrat în scenariul roșu timp de două săptămâni.

Ce măsuri se impun în Ilfov

În mai multe localități din județul Ilfov, a fost impusă carantina zonală. Astfel, în Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele, Popești-Leordeni, Berceni, Clinceni, Chiajna, Ciorogârla, și orașul Bragadiru, circulația a fost restrcționată, oamenii putând să iasă din case doar pentru motive bine întemeiate, situații urgente,  în baza unei declarații pe propria răspundere care să ateste scopul deplasării.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis ca începând de luni seară de la ora 20:00, timp de două săptămâni, tot județul Ilfov să intre în scenariu roșu, dată fiind rata de incidență cumulată a cazurilor mai mare de 3 la mia de locuitori, respectiv de 8,13. Astfel, pentru localitățile care nu sunt în carantină încă, s-a impus mai multe măsuri, ce vor trebui respectate până pe 6 decembrie, ora 20.00.

Astfel, în toate restaurantele și cafenelele din interiorul clădirilor a fost interzisă activitatea cu publicul. Mai mult, activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

De altfel, s-a interzis activitatea din domeniul jocurilor de noroc, precum și a organizării și desfășurării activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Prefectul județului Ilfov a explicat că nu este vorba despre carantina zonală și că diferențele dintre aceasta și trecerea județului Ilfov la scenariul roșu este una mare.

„Nu înseamnă carantină, este o diferență enormă. Astăzi, la ora 20.00, a expirat Hotărârea CNSU, dată cu 14 zile în urmă, și trebuia prelungită. Decizia se referă la localitățile care nu sunt în carantină”, a explicat Daniel Zamfir, prefectul județului Ilfov, pentru Libertatea.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top