Connect with us
Tramvaiele vor circula non-stop în București. Află ce linii vor fi disponibile

Locale

Tramvaiele vor circula non-stop în București. Află ce linii vor fi disponibile

De la 15 mai, starea de urgență a fost ridicată. În schimb, a fost instaurată starea de alertă, în urma căreia au fost relaxate și ridicate mai multe restricții. În plus, a fost impusă o serie de măsuri pentru reducerea riscului infectării cu noul coronavirus. Astfel, se impune purtarea obligatorie a măștii de protecție, au fost redeschise mai multe afaceri și este permisă deplasarea fără declarație pe propria răspundere în cadrul localității de proveniență. Având în vedere că este permisă deplasarea și pe timpul nopții, autoritățile au decis să permită funcționarea non-stop a unor tramvaie din București de la 1 iunie. Noul program va fi disponibil doar pentru două linii de tramvai.

Tramvaiele vor circula non-stop în București. Află ce linii vor fi disponibile

De la 1 iunie, tramvaiele 1 și 10 vor circula non-stop. Programul de funcționare a celor două linii de tramvai va fi prelungit și pe durata nopții pentru a permite cetățenilor deplasarea, având în vedere noile măsuri adoptate de autorități. Din 01.06.2020, STB va publica graficele de circulație actualizate site-ul oficial. Liniile 1 şi 10 au un traseu circular, desfăşurat pe Inelul Principal de Circulaţie din Bucureşti, şi reprezintă o parte dintre cele mai lungi şi importante trasee de tramvai din Capitală.

Amintim că în urma instaurării stării de urgență, au fost impuse mai multe măsuri pentru prevenirea infectării cu Covid-19 și în cazul transportului cu STB. Astfel, vor fi suplimentate autobuzele, tramvaiele sau troleibuzele în zonele intens populate.

De asemenea, va fi limitat numărul de călători, pentru respectarea distanțării sociale și evitarea infectării cu coronavirus. Va fi atent verificată și plata biletului. Toți călătorii trebuie să aibă un abonament sau bilet valabil pentru călătoria cu transportul public. În plus, nu va fi permis accesul în STB fără mască de protecție. Fiecare stație va avea controlori care vor verifica dacă pasagerii poartă măștile.

Mai mult, se vor marca și cu un semn vizibil de culoare verde locurile permise pentru transportul pasagerilor, atât pentru transportul în picioare, cât și pentru transportul pe scaune, astfel încât să se păstreze distanța de minimum un metru între pasageri;

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top