Connect with us
Un deces de COVID-19 a fost anunțat cu 4 zile mai târziu pentru că raportul nu a fost luat din fax

Locale

Un deces de COVID-19 a fost anunțat cu 4 zile mai târziu pentru că raportul nu a fost luat din fax

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat decesul numărul 79 de COVID-19 cu o întârziere de câteva zile, motivul fiind acela că, din cauza „procesului de mutare a sediului DSP”, au fost „deficienţe tehnice”. De fapt, faxul a fost trecut cu vederea şi nu a fost luat din aparat.

Decesul numărul 79 din cauza COVID-19 a fost raportat cu câteva zile mai târziu deoarece Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a avut deficienţe tehnice.

Reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică au explicat, ulterior, că „de pe numărul de fax la care se raporta iniţial nu a fost luat raportul, din cauza procesului de mutare a sediului”.

Este vorba despre decesul unei paciente din Bucureşti, de 84 de ani, care a venit la camera de gardă a Spitalului Universitar din Bucureşti pe data de 26 martie, iar rezultatul pozitiv la coronavirus a venit o zi mai târziu. Tot atunci a şi murit. Raportarea cu privire la deces a fost făcută marți.

„Cazul a fost raportat la DSPMB de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficienţe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB”, au precizat la momentul anunţului autorităţile.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top