Connect with us
Urgenţa Spitalului Filiaşi, unde a fost internat primul român infectat cu coronavirus,rămâne închisă

Locale

Urgenţa Spitalului Filiaşi, unde a fost internat primul român infectat cu coronavirus,rămâne închisă

Urgenţa Spitalului Filiaşi, acolo unde a fost internat primul român infectat cu noul coronavirus care a murit, rămâne închisă. Deşi au trecut 14 zile de când locul a fost închis şi dezinfectat, autorităţile locale au decis ca toate cadrele medicale de aici să rămână în izolare.

Compartimentul Primiri Urgenţe de la Spitalul Filiaşi a fost închis în 18 martie, după ce un pacient internat aici a fost confirmat cu infecţie cu noul coronavirus.

23 de cadre medicale au fost testate şi trimise în izolare, iar testele au ieşit negative.

În urmă cu câteva zile, însă, unul dintre medicii care a intrat în contact direct cu pacientul diagnosticat cu noul COVID-19 a fost confirmat cu infecţia şi este internat la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova.

Primarul oraşului Filiaşi, Ilie Costeluş, a declarat, pentru MEDIAFAX, că a decis, împreună cu managerul spitalului şi membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, ca urgenţa să rămână închisă încă o săptămână.

„Deşi au trecut cele 14 zile, având în vedere situaţia în care se află domnul doctor care l-a identificat pe aşa-zisul <pacient zero> din Filiaşi, faptul că acesta a primit rezultatul pozitiv la cea de-a doua testare, am decis atât cu conducerea spitalului, cât şi cu Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, ca urgenţa să rămână închisă încă o sptămână, având în vedere că există posibilitatea să se manifeste până la 21 de zile. În situaţia aceasta, toţi cei care sunt în autoizolare şi care de mâine (joi – n.r.), legea le permite să meargă oriunde fără a mai fi nevoie de un document justificativ, vor mai rămâne câteva zile până vom găsi o variantă de a-i testa în mediul privat, în condiţiile în care cei de la DSP Dolj nu vor putea să pună la dispoziţie aceste teste, neavând cadrul legal”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ilie Costeluş, primarul oraşului Filiaşi

Potrivit primarului din Filiaşi, Ilie Costeluş, miercuri, Consiliul Local a alocat suma necesară testării cadrelor medicale din Urgenţă la o clinică privată.

„Noi am aprobat în Consiliul Local finanţarea către Spitalul Filişenilor sumele necesare pentru a fi testaţi cei 23 de membri ai CPU Filiaşi. (…) Sunt în jur de 10.000 lei, având în vedere că se estimează undeva la 300-350 lei testul”, a declarat primarul oraşului Filiaşi.

Edilul din Filiaşi a adăugat că, pe viitor, Consiliul Local ar putea aproba sumele necesare testării tuturor angajaţilor Spitalului Filiaşi, iar personalul din Urgenţă să facă analizele pentru coronavirus din 14 în 14 zile.

Continue Reading
You may also like...

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top