Connect with us
Vremea ANM. Ploi și temperaturi scăzute la nivel național. Prognoza meteo pe 2 săptămâni

Știri

ANM anunță cod galben de ploi și vijelii. Un ciclon ajunge în România

Săptămâna 3 – 9 septembrie 2018 începe cu o avertizare meteo cod galben în mai multe județe, informează ANM. Vremea va fi influențată de un ciclon venit zona Mării Adriatice.

Vorbim de un ciclon care s-a generat deja în partea central-sudică a continentului, de fapt vorbim de zona Mării Adriatice şi ceea ce înseamnă împrejurimi.

Încă ţările de acolo deja sunt sub influenţa acestui ciclon şi au mai multe coduri, fie galbene, fie portocalii pentru instabilitate atmosferică.

Începând de luni după-amiază, vom începe să resimţim şi noi influenţa acestuia, pentru că acesta continuă să se extindă către estul continentului, estul, sud-estul continentului şi vom intra şi noi sub incidenţa lui, cel puţin jumătatea de vest a teritoriului.

Cam de luni după-amiaza şi până marţi seara ne aşteptăm la perioade de timp cu averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice, punctiform la căderi de grindină, dar şi la cantităţi de apă mai însemnate, zone vizate pentru aceste fenomene,

Mai ales cantităţi de apă, ar fi Banatul, Crişana şi ceea ce înseamnă zona deluroasă şi montană a Carpaţilor Occidentali şi din vestul Carpaţilor Meridionali”, spune Mihai Timu, meteorolog ANM, conform Digi 24.

De altfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben, valabilă în intervalul 03 septembrie, ora 15:00 – 04 septembrie, ora 23:00.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana și local în Oltenia și vestul Transilvaniei.

Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Cod galben emis de ANM în ziua de luni, 3 septembrie

ANM mai spune că în celelalte regiuni, cu precădere în zonele de munte, astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în intervale scurte de timp.

Citește și: Vremea în luna septembrie 2018. Meteorologii au făcut anunțul astăzi

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top