Connect with us
ANM: Cod galben de ceață în mai multe județe. Cum va fi vremea azi

Știri

ANM: Cod galben de ceață în mai multe județe. Cum va fi vremea azi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi dimineaţa atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă pentru localităţi din 13 judeţe, valabile pe parcursul următoarelor ore.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în localităţi din judeţele Braşov şi Covasna se va semnala ceaţă care determină reducerea vizibilităţii local sub 200 metri şi izolat sub 50 metri.

De asemenea, până la ora 11:00, în localităţi din judeţele Olt şi Gorj se va semnala, izolat, ceaţă şi, local, depuneri de polei din ploaie slabă sau burniţă.

Tot până la ora 11:00, va fi ceaţă, ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 metri, şi se vor înregistra, izolat, condiţii de polei, în judeţele Ialomiţa, Prahova, Argeş, Giurgiu, Dâmboviţa, Teleorman, Buzău, Ilfov şi Călăraşi.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Meteorologii mai anunță și că vremea se va menține deosebit de rece și marți.

Vor cădea precipitații predominant sub formă de ploaie peste tot, cu excepția Moldovei, unde acestea vor mai fi și sub formă de lapoviță (sau chiar ploaie înghețată în sudul regiunii)și se vor semnala doar odată cu lăsarea întunericului.

Cantitățile de apa așteptate a se acumula vor fi în general slabe de această dată, doar în sud-vest urmând să se strângă până la 10-15 mm.

Vântul va sufla moderat în sud-vestul țării și mai mult slab în rest.

Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 0 și 5 grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei), 5-10 grade în Banat și Crișana, 2-7 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și -1…4 grade în Moldova.

Cum va fi vremea în București

În București se înregistrează o creștere ușoară a temperaturilor, dar numai pe timpul nopții. Cerul va fi acoperit de nori, atât ziua cât și noaptea.

Va ploua atât pe timpul zilei, cât și noaptea. Temperaturile maxime și minime la București, marți 20 noiembrie, se vor încadra între 3°C și 0 grade Celsius.

Vântul va sufla cu putere, în rafale de  37 km/h. Cantitățile de apă înregistrate vor fi de  <1 L/m² pe timpul zilei și 8 L/m² pe timpul nopții.

Citește și: Școlile în care marți, 20 noiembrie, nu se fac ore

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top