Connect with us
ANM: Cum va fi vremea până la finalul lui august și ce se întâmplă în septembrie

Știri

ANM: Cum va fi vremea până la finalul lui august și ce se întâmplă în septembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru finalul lunii august și începutul lunii septembrie.

Meteorologii spun că vremea va fi mai călduroasă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, până pe 20 august.

Finalul lunii august și începutul lunii septembrie vin cu temperaturi normale la mare, în est, centru și nord-vest, dar scăzute în regiunile sudice.

Aici, cantitățile de precipitații vor fi mai mari, chiar excedentare local.

În săptămâna 13 – 20 august 2018, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât norma climatologică a săptămânii în cea mai mare parte a țării, cu abateri mai mari în regiunile nordice și nord-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normele climatologice ale săptămânii în majoritatea regiunilor. Local în partea de vest a țării acestea pot fi ușor excedentare.

În săptămâna 20 – 27 august 2018, temperatura aerului se va situa in jurul valorilor normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai ridicate în nord-vest, centru și pe litoral.

Cantitățile de precipitații pot fi local excedentare la munte și în regiunile sud-vestice și apropiate de normele climatologice ale perioadei în restul teritoriului.

În săptămâna 27 august – 3 septembrie, temperatura aerului se va situa în jurul valorilor climatologice normale pentru aceasta perioada în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai ridicate în nordvest, centru, est și pe litoral, dar și mai scăzute în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare local în regiunile sudice și la munte și apropiate de normele climatologice ale perioadei în restul teritoriului.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.
Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Citește și: Directoarea ANM, explicație pentru vremea atipică. Ce s-a întâmplat în această vară

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top