Connect with us
ANM: Vreme geroasă în România, cu temperaturi de -16 grade

Știri

ANM: Vreme geroasă în România, cu temperaturi de -16 grade

Meteorologii ANM vin cu vești proaste în ceea ce privește vremea în această săptămână și prognozează temperaturi deosebit de scăzute.

Specialiștii în meteorologie spun că ne așteaptă ger și temperaturi deosebit de scăzute, care vor atinge chiar și minus 16 grade pe perioada nopții.

“Prima jumătate a săptămânii va aduce temperaturi specifice perioadei în care ne aflăm, adică temperaturi de luna ianuarie, cea mai reprezentativă lună de iarnă.

Luni şi marţi va fi o vreme rece cu temperaturi preponderent negative în timpul zilei. De exemplu, marţi după-amiază maximele se vor situa între -9 şi 1 grad, iar în noaptea de luni spre marţi va fi ger în majoritatea zonelor.

Ne aşteptăm să fie cea mai rece noapte din săptămâna care urmează, vor fi între -16 şi -6 grade Celsius”, a declarat pentru MEDIAFAX, Mihai Timu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Reprezentantul ANM anunţă că miercuri şi joi vremea se va încălzi uşor, iar maximele vor fi între -2 şi 6 grade.

“Dacă pe parcursul zilei de luni în jumătatea de Est a ţării va mai ninge puţin, marţi este o zi de pauză. 

În noaptea de marţi spre miercuri ne aşteptăm la ninsori aproape în toate regiunile, mai puţin în Sud-Estul României unde va apărea lapoviţa sau ploaia şi va creşte riscul de polei”, a mai spus meteorologul.

Şi în Capitală vremea va fi rece. Luni şi marţi maximele nu vor depăşi 0 grade Celsius. De asemenea, luni temporar va ninge şi în Bucureşti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top