Connect with us
Prognoza meteo pentru următoare 2 săptămâni - Când apar ploi abundente

Știri

Prognoza meteo pentru următoare 2 săptămâni – Când apar ploi abundente

Meteorologii au dezvăluit prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni. Specialiștii ANM spun că vremea se va răci în majoritatea regiunilor.

Ploile vor începe să fie din ce în ce mai prezente după 11 noiembrie, se arată în prognoza ANM.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni – BANAT și CRIȘANA

În Banat, tendinţa temperaturii aerului va fi, în general, de scădere în cea mai mare parte a intervalului de referinţă. În medie, valorile maxime se vor încadra între 17 şi 21 de grade în prima săptămână şi între 12 şi 17 grade în cea de-a doua, iar minimele între 5 şi 9 grade în perioada 5-11 noiembrie, apoi între 3 şi 7 grade Celsius. Probabilitatea pentru ploi va fi în creştere, cu precădere, la sfârşitul intervalului.

În Crişana, temperatura aerului va fi în general în scădere, până în data de 8 noiembrie, relativ staţionară şi în uşoară creştere până în 13 noiembrie, apoi din nou în scădere, însă ceva mai accentuată decât precedenta.

Media regională va consta în valori maxime cuprinse între 16 şi 21 de grade pe parcursul primei săptămâni şi între 11 şi 17 grade în cea de-a doua, iar minimele între 5 şi 9 grade în perioada 5-11 noiembrie şi între 3 şi 7 grade, după aceea. Probabilitatea pentru ploi va fi în creştere, îndeosebi la sfârşitul intervalului.

Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni – TRANSILVANIA

În zona Transilvaniei, temperatura aerului – la valorile diurne – va fi în scădere, până în data de 8 noiembrie, relativ staţionară şi în uşoară creştere până în 13 noiembrie, apoi din nou în scădere, însă mai accentuată decât precedenta.

În medie, maximele se vor încadra între 14 şi 21 de grade în prima săptămână şi între 9 şi 15 grade pe parcursul celei de-a doua.

La valorile nocturne, temperatura aerului va creşte în primele 2 nopţi, dar va scădea destul de accentuat în cea de-a treia (dimineaţa zilei de 8 noiembrie). Până în data de 12 noiembrie va avea o nouă creştere, apoi va fi în scădere.

Media regională a minimelor, va consta în valori cuprinse între 1 şi 5 grade în prima săptămână şi între 0 şi 3 grade în săptămâna a doua. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată şi în creştere, în a doua parte a intervalului şi mai ales după data de 14 noiembrie.

Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni – Maramureș

În Maramureş, temperatura aerului va fi în general în scădere, în perioadele 5-9 noiembrie şi 14-18 noiembrie. Scăderea va fi mai pronunţată la valorile diurne, iar în restul timpului nu va avea variaţii semnificative.

În medie, valorile maxime se vor încadra între 15 şi 22 de grade în prima săptămână şi între 10 şi 15 grade în cea de-a doua, iar minimele între 3 şi 7 grade în perioada 5-11 noiembrie, apoi între 2 şi 5 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi în creştere, pe parcursul celei de-a doua săptămâni, dar mai ales în ultimele zile ale acesteia.

Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni – Moldova și Dobrogea

În Moldova, în prima săptămână din intervalul de prognoză, temperatura aerului va fi în general în scădere, de la o zi la alta şi de la o noapte la alta. În medie, valorile maxime se vor încadra între 11 şi 18 grade, iar cele minime între 3 şi 8 grade Celsius.

Pe parcursul săptămânii a doua, vremea se va încălzi până în data de 13 noiembrie, apoi se va răci, iar media de temperatură va fi de 10 – 15 grade la valorile maxime şi de 3 – 5 grade la minime. Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în perioada 6-7 noiembrie şi după data de 11 noiembrie.

Zona Dobrogei va fi marcată de temperaturi în scădere, la valorile diurne, până în data de 7 noiembrie, în creştere până în 13 noiembrie, apoi din nou în scădere.

La valorile nocturne, variaţiile vor fi spre creştere în prima dimineaţă, în scădere până în 9 noiembrie, o nouă creştere până în data de 14 noiembrie, iar până la sfârşitul intervalului.

În medie, pe parcursul primei săptămâni vor fi maxime cuprinse între 14 şi 16 grade şi minime între 7 şi 11 grade, iar în cea de-a doua săptămână – maxime între 12 şi 15 grade şi minime între 5 şi 7 grade. Trecător vor fi condiţii de ploi slabe sau burniţă.

Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni – Muntenia și București

În Muntenia, în timpul zilei, temperatura aerului va fi în scădere până în data de 7 noiembrie, în creştere până în 13 noiembrie, apoi din nou în scădere. La valorile nocturne, variaţiile vor fi spre creştere în prima dimineaţă şi în scădere până în 9 noiembrie. De asemenea, se va înregistra o creştere a valorilor termice până în data de 14 noiembrie şi din nou spre scădere, până la sfârşitul intervalului.

În medie, pe parcursul primei săptămâni vor fi maxime cuprinse între 13 şi 17 grade şi minime între 3 şi 8 grade, iar în cea de-a doua săptămână – maxime între 12 şi 16 grade şi minime între 3 şi 5 grade Celsius. Trecător şi pe spaţii mici, vor fi condiţii pentru ploi slabe sau burniţă.

Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni – Oltenia

În zona Olteniei, la valorile diurne, temperatura aerului va fi în scădere până în data de 7 noiembrie, în creştere până în 13 noiembrie, apoi din nou în scădere, ceva mai accentuată decât precedentă. Variaţiile termice nocturne vor fi spre creştere în primele două nopţi şi în general spre scădere, după aceea.

Astfel, în prima săptămână vor fi valori medii cuprinse între 13 şi 17 grade la maxime şi 3 şi 8 grade la minime, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni, media pe regiune va consta în temperaturi maxime cuprinse între 11 şi 17 grade şi minime între 3 şi 5 grade Celsius. Pe suprafeţe mici, în special, în perioada 6 -7 noiembrie, vor fi posibile ploi slabe sau burniţă.

Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni la munte

La munte, temperatura aerului va fi, în general, în scădere, în intervalul de prognoză, însă majoritatea valorilor ce urmează să se înregistreze vor fi peste cele normale ale perioadei.

În prima săptămână, în medie, maximele se vor încadra între 8 şi 14 grade şi minimele între 1 şi 6 grade.

În cea de a doua săptămână, vremea se va răcori, astfel că la finalul său media maximelor va coborî până în jurul valorii de 4 grade, iar a minimelor spre minus două grade Celsius.

Vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe, în principal, după data de 11 noiembrie, cu probabilitate mai mare de semnalare a acestora la sfârşitul perioadei de referinţă.

Citește și: Cum va fi vremea la iarnă. Ce ne anunță ANM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top