Connect with us
Vremea în weekend: Unde se anunță ploi și furtuni

Știri

Vremea în weekend: Unde se anunță ploi și furtuni

Vremea în weekend se anunță a fi una instabilă, chiar dacă temperaturile vor fi peste medie în mare parte din țară.

În ziua de sâmbătă, instabilitatea se va manifesta în prima parte a zilei în zonele de centrale, vestice și nord-vestice, urmând ca în Moldova și Muntenia să se manifeste seara și pe timp de noapte.

Duminică, vremea va fi variabilă, iar temperaturile vor fi în scădere ușoară.

Vremea sâmbătă 15 septembrie

În țară

În vestul, nord-vestul şi centrul ţãrii şi în zonele montane vremea va deveni în general instabilã; temporar înnorãrile vor fi accentuate şi vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, pe arii restrânse cantitãţile de apã vor depãşi 15…25 l/mp, în special la munte şi vor fi condiţii de grindină.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri şi ploi începând din orele serii local în Moldova şi în Muntenia şi izolat în Oltenia şi în Dobrogea, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în est şi sud-est.

Valorile termice se vor menţine peste cele normale la mijlocul lunii septembrie în toate regiunile, dar cu precãdere în sud şi sud-est; astfel maximele se vor încadra între 23 de grade în Maramureş şi estul Transilvaniei şi 32 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei, iar minimele vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade. Îndeosebi spre sfârşitul intervalului, în zonele joase, izolat se va semnala ceaţã.

În București

Vremea va fi cãlduroasã, cu valori diurne mult mai ridicate decât cele normale pentru mijlocul lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în a doua parte a nopţii când temporar va ploua.

Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 30…31 de grade, iar cea minimã de 17…19 grade.

Vremea DUMINICĂ 15 septembrie

În țară

În cea mai mare parte a ţãrii valorile termice vor fi mai scãzute decât în intervalul precedent, devenind în general apropiate de cele normale în aceastã perioadã din an. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi ploi de scurtã duratã local la munte, în sud şi în sud-est şi pe arii restrânse în centru.

Izolat ploile vor fi însoţite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, sudul Olteniei şi pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 şi 29 de grade, iar cele minime între 7 şi 17 grade, mai coborâte în depresiunile intramontane, spre 4 grade. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţã.

În BUCUREŞTI

Valorile termice, în scãdere faţã de ziua precedentã, se vor apropia de cele normale ale datei. Cerul va fi temporar noros şi trecãtor va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Tempeartura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 14…16 grade.

Citește și: Cum va fi vremea pana in 23 septembrie

Luni, vremea va fi predominant frumoasã, iar valorile termice se vor situa peste cele normale în aceastã perioadã din an în vest şi sud-vest şi în jurul mediilor climatologice în celelalte zone.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 28 de grade, iar cele minime între 7 şi 16 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei, spre 4…5 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în sud-vestul ţãrii şi la munte, unde izolat va ploua slab.

Vântul va sufla slab şi moderat. În zonele joase, dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţã.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top