Connect with us

Știri

Vremea în weekend. Zonele în care temperaturile scad și cu 10 grade

Ninsorile se întorc, după câteva zile în care a fost mai cald. Valorile termice din timpul zilei vor marca o scãdere în toatã ţara, chiar accentuată.

„Vom avea în ţară maxime între -2 şi 4 grade Celsius, având în vedere că ieri aveam maxime de până la 14 grade. Minimele se vor situa între -11 grade şi 1 grad, cel mai frig urmând să fie în depresiunile din estul Transilvaniei şi nordul Moldovei’, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

Vremea va fi predominant închisă, iar pe parcursul zilei pe arii restrânse va ninge slab în Carpaţii Orientali şi Meridionali. În sud şi est vor fi predominant ninsori slabe la deal şi trecător lapoviţă, ploaie sau burniţă în zona de câmpie. Spre seară, dar mai ales noaptea aria recipitaţiilor în general slabe cantitativ va cuprinde în special jumătatea de vest a teritoriului.

În Banat şi Crişana vor fi precipitaţii mixte, în Maramureş, local în Transilvania şi în dealurile sudice vor predomina ninsorile, iar în Câmpia Română doar pe spaţii mici vor fi mai ales ploi sau burniţă.

Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla în general moderat în regiunile sudice şi sud-vestice, cu unele intensificări în sudul Banatului şi pe crestele montane ale Carpaţilor Meridionali. Vor fi condiţii de ceaţă.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş norii persistă, iar pe înserat şi la noapte se întorc ninsorile. Până atunci avem atmosfera închisă şi temperaturi în scădere.

Şi în ţinuturile vestice se face mai frig decât ieri; cerul rămâne acoperit toată ziua, iar după lăsarea nopţii vine lapoviţa şi creşte riscul de polei pe şosele. Vântul prinde putere în sudul Banatului, iar după prânz se ating în jur de 2…3 grade. În Transilvania găsim vreme închisă; ninsori sporadice în zona montană şi vânt intens, la altitudini mari. Maximele nu mai depăşesc 1…2 grade; la noapte ninsorile se extind, iar în depresiuni se ating MINUS 8 grade.

Și la munte, în acest weekend vine frigul. Sâmbătă va ninge sporadic, dar la noapte, ninsorile se intensifică în masivele din vestul şi sud-vestul ţării. Pe crestele Carpaţilor Meridionalilor o să fie viscol.

Şi duminică avem atmosfera închisă, cu precipitaţii în extindere, chiar mai serioase în vest şi nord-vest. În Maramureş, Bucovina, Transilvania şi la munte va ninge; în Oltenia şi prin vestul ţării va fi lapoviţă, în rest o să plouă.

Luni va ninge sporadic, dar pe seară şi în noaptea de luni spre marţi vin alte ninsori în vestul ţării. Prin depresiuni şi în Bucovina se va lăsa gerul.

Marţi se anunţă vreme urâtă, multă umezeală, ploi în sud-estul extrem şi ninsori în jumătatea nordică şi la munte.

Citește și: ANM: Vremea în intervalul 14 – 27 ianuarie 2019. Prognoza pe regiuni

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top