Connect with us
Vremea joi și vineri. Unde vor cădea ploi și ce temperaturi se vor înregistra

Știri

Vremea joi și vineri. Unde vor cădea ploi și ce temperaturi se vor înregistra

Vremea se încălzește, dar precipitațiile nu dispar așa ușor din țara noastră, conform prognozei meteo pentru următoarele două zile.

În ziua de joi, se vor semnala înnorări temporare în interiorul arcului carpatic și zona montană. Aici vor cădea precipitații sub formă de aversă, care vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În restul teritoriului, vremea va continua să se încălzească, iar manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, mai ales spre seară.

Izolat, îndeosebi la munte, cantitățile de apă vor fi mai însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 de grade în depresiuni și 32 de grade frecvent în sud şi sud-est, izolat şi 33 de grade.

În Bucureşti, vremea va continua să se încălzească. 15…17 grade dimineaţa şi 31…32 de grade la amiază. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare și condiții de averse, îndeosebi spre seară.

Ce se întâmplă vineri cu vremea

Vineri, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, dar instabilitatea atmosferică nu disparte. Temporar, mai ales la orele amiezii, vor cădea ploi torențiale, însoțite de descărcări electrice, în zone montane, în est și sud-est.

Nu sunt excluse căderi de grindină.

Vântul va avea intensificări de scurtă durată, în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade la Miercurea Ciuc și 32 de grade la Călăraşi, Brăila şi Tulcea, izolat şi 33 de grade în sud-est.

În Capitală, vremea va fi puțin mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Norii se vor aduna la orele amiezii și nu sunt excluse ploi, însoțite de descărcări electrice. Vântul va avea intesificări de scurtă durată în timpul ploilor.

Maximele se vor duce în jurul valorii de 31 de grade.

În weekend, temperaturile vor înregistra o scădere ușoară, iar precipitațiile ar mai putea să cadă, în special în partea de nord a țării.

Citește și: ANM: Prognoza meteo pe 2 săptămâni. 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top