Connect with us

Vremea

Alertă meteo: Cod galben de vânt și ninsori în 23 de județe

Alertă meteo în intervalul 27 decembrie-29 decembrie. Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de vânt și ninsori în 23 de județe din țară.

Cod galben de ninsori și viscol pentru următoarele două zile

Codul Galben de ninsori și viscol este valabil în intervalul 27 decembrie, ora 20:00 și 29 decembrie, ora 10:00. În intervalul menționat fenomenele vizate sunt ninsori viscolite, în special în zonele de munte.

În intervalul menţionat în toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. În plus, vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului şi precipitaţii în general slabe cantitativ, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare, se vor semnala şi în restul teritoriului, dar mai ales în regiunile estice şi sud-estice.

Începând cu data de 29 decembrie vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor în nordul şi centrul teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest. În plus, vântul va continua să prezinte intensificări îndeosebi în sud-est.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top