Connect with us
Alertă meteo în România! Se schimbă anotimpurile, iar țara noastră este vizată de tornade

Vremea

Alertă meteo în România! Se schimbă anotimpurile, iar țara noastră este vizată de tornade

Este alertă meteorologică în România! Anotimpurile se schimbă și țara noastră este vizată de tornade. Conform specialiștilor, de când au început să se facă înregistrări, 2020 a fost unul dintre cei mai călduroși ani din istorie. Totul pleacă de la încălzirea globală, după cum au precizat meteorologii.

Se schimbă anotimpurile în România

Încălzirea globală a dat lumea peste cap. Meteorologii anunță că se schimbă anotimpurile în România. După ce anul 2020 a fost unul dintre cei mai călduroși de când se fac măsurători, specialiștii spun că luna ianuarie din 2021 a fost a 433-a lună consecutivă cu temperaturi peste media secolului trecut.

Schimbarea anotimpurilor va aduce în țara noastră fenomene meteo extreme vara, referindu-se la tornade, dar și la inundații majore.

Un expert în fenomene meteo extreme, a declarat la Digi24 că este importantă să se înțeleagă că schimbarea climatică nu înseamnă doar valuri de căldură, ci și episoade de vreme extremă iarna.

„Ne putem aștepta să asistăm vara la intensificarea fenomenelor – furtuni care să ducă la inundații majore, tornade, grindină de mari dimensiuni. Vor fi perioade cu multe fenomene severe cu precipitații, iar apoi vor fi unele cu secetă. Asta e legat de creșterea temperaturii medii globale și de schimbarea anotimpurilor generate de creșterea temperaturii medii globale”, a explicat la Digi24 Bogdan Antonescu, expert în fenomene meteo extreme, a declarat Bogdan Antonescu la Digi 24.

Cum era de așteptat, schimbările climatice nu vor aduce fenomene doar pe timp de vară, ci și iarna. Se anunță ierni extrem de geroase și grele. Totuși, conform specialistului, faptul că anotimpurile se schimbă (iarna este mai scurtă, primăvara și vara sunt mai lungi), ne face să ne așteptăm la mai puține fenomene extreme asociate sezonului rece și la mai multe asociate celui cald. Cu alte cuvinte, încălzirea globală afectează anotimpurile. Există multe scenarii posibile pentru schimbările climatice.

De exemplu, dacă încălzirea globală va continua, verile ar putea fi mai calde și mai lungi, iar iernile mai scurte și mai calde.

Schimbările climatice afectează toate regiunile lumii. Calotele glaciare se topesc, iar nivelul mărilor și oceanelor este în creștere. Fenomenele meteorologice extreme și precipitațiile sunt tot mai frecvente, la fel ca și valurile de căldură și seceta extremă.

Specialiștii spun că ar trebui să ne așteptăm la o intensificare a acestor fenomene în următoarele decenii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top