Connect with us
Alertă meteo! Vin ninsori și vânt puternic. Cele mai afectate zone din țară

Vremea

Alertă meteo! Vin ninsori și vânt puternic. Cele mai afectate zone din țară

ANM a emis în această dimineață o avertizare meteo de vreme rea. Vin ninsori abundente, dar și vânt puternic în mai multe zone din țară. În restul teritoriului vom avea parte de precipitații mixte și în foarte multe regiuni va fi polei. Prognoza meteo emisă de ANM este valabilă de luni ora 14:00 până marți, 8 decembrie, la ora 14:00.

Ninsori și vânt puternic în mai multe regiuni ale țării

În intervalul 7 decembrie ora 14:00 – 8 decembrie ora 14:00 în Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia, dar și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură își vor face apariția ninsorile abundente și se va depune un strat de zăpadă consistent.

În special în Oltenia și în zona de sud-vest a Munteniei stratul de zăpadă va depăși chiar și 10 centimetri, iar în zonele de munte acesta va ajunge la 15-20 de centimetri. Vânt va sufla cu putere, ajungând la rafală până la 80 km/h în sud-vest și la munte. În sud și sud-est vântul va bate cu 55 km/h. În zonad e vest a Carpaților Meridionali zăpada va fi viscolită temporar.

Va ninge slab și în Moldova și Transilvania, însă în cea mai mare parte a acestor teritorii vor apărea ploile și lapovița, depunându-se de asemenea și polei.

Prognoză meteo specială pentru Capitală

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o prognoză specială și pentru București. În Capitală vremea se va răci în special în intervalul 14:00-20:00. Se vor semnala și precipitații slabe în anumite zone, sub formă de burniță sau fulguieli. Vântul va avea intensificări, cu rafale de 40 – 50 km/h. Temperatura maximă va fi de 1 – 2 grade.

Începând de astăzi de la ora 20:00 și până marți la ora 10:00 se vor semnala precipitații mixte în București, iar acestea vor favoriza depunerea unui strat de polei. Temperatura minimă se va situa la 0 grade în zilele care urmează.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vremea

To Top