Connect with us
Alertă meteo de vreme severă în aproape toată țara. ANM a emis o avertizare de vânt, ninsori și ger de până la -10 grade în aproape toată țara.

Vremea

Alertă meteo- viscol, ninsori și temperaturi de -10 grade

Alertă meteo emisă în urmă cu puțin timp. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme severă, în aproape toată țara.

Începând de azi, 12 decembrie, ora 16:00 și până mâine, 13 decembrie, ora 14, vor fi intensificări ale vântului, ninsori viscolite mai ales la munte, răcire accentuată.

ALERTĂ METEO- ger în aproape toată țara, temperaturi de -10 grade

În intervalul mai sus menţionat, temporar vor fi precipitații îndeosebi în centrul, sudul și estul țării, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare, iar la munte va ninge. Local se va depune strat de zăpadă, mai consistent în zona montană.

Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales la altitudini mari, rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol. În Moldova, Dobrogea și Muntenia (inclusiv în zona Municipiului București), local, vântul va depăși la rafală 50… 60 km/h, viscolind trecător ninsoarea.

Vremea se va răci accentuat, vor predomina temperaturile negative, iar în noaptea de marți spre miercuri (13/14 decembrie) va fi ger (temperaturi minime sub -10 grade) în nordul, nord-estul, centrul țării, local în sud și pe arii mai restrânse în rest.

Citește și: Cum va fi VREMEA de CRĂCIUN 2016 și de REVELION 2017

În plus, până azi la ora 16:00 este în vigoare cod galben de vânt, în județul Mehedinți. Se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 55 km/h.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top