Connect with us
Ghid de supraviețuire pentru situațiile în care rămâi înzăpezit și blocat în mașină pe timp de iarnă. Ce trebuie să faci

Vremea

ALERTĂ! Vremea se răceşte brusc, iar în weekend va ninge

După două zile în care vom avea temperaturi de vară, vremea se va răci accentuat în acest weekend. Temperatura maximă de sâmbătă va fi 16 grade și sunt așteptate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Astăzi, vremea se va încălzi uşor în cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile sud-vestice va deveni mai caldă decât în mod normal la această dată. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile nordice, unde pe arii restrânse va ploua slab. Seara şi noaptea înnorările se vor accentua treptat şi va ploua, şi sub formă de aversă, în Maramureş, la munte, local în Crişana, Banat, Transilvania şi izolat în celelalte regiuni. Punctiform, în zona Carpaţilor Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali, cantităţile de apă vor depăşi 10-15 l/mp.

Vântul va sufla în general moderat, temporar cu intensificări în regiunile nord-vestice, unde la rafală se vor depăşi 50-55 km/h, dar mai ales la munte, cu precădere la altitudini mari în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni, unde va fi tare, iar rafalele vor depăşi 70-80 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 15 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, mai ridicate pe litoral, spre 16 grade. Dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţă.

La București mercurul din termometre va ajunge la 24 de grade

Vineri, în regiunile din vestul, centrul şi nordul ţării, vremea se va răci şi va deveni răcoroasă, în timp ce în restul teritoriului valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice perioadei.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate, va ploua, şi sub formă de aversă, şi vor fi posibile descărcări electrice, mai ales seara şi noaptea, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi a Transilvaniei şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

În jumătatea de sud a ţării cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 l/mp. La munte, în general, la altitudini mai mari de 1500 m, temporar, cu precădere în a doua parte a intervalului, vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, unde la rafală se vor depăşi 65-70 km/h, dar pe arii restrânse şi la viteze mai mici şi în celelalte regiuni, cu precădere în sud şi în nord-est.

Temperaturile maxime se vor situa între 11 grade, pe spaţii mici, în regiunile intracarpatice şi 25-26 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 3 şi 13 grade.

Sâmbătă, vremea se va răci şi în regiunile sudice şi sud-estice, iar în cea mai mare parte a ţării valorile termice se vor situa sub cele climatologic specifice datei. În jumătatea de sud-est a teritoriului cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua şi pe arii restrânse se vor acumula cantităţi de apă mai importante.

La munte, în general, la altitudini de peste 1500 m vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi doar izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare în sud-est şi în zona montană. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade, iar cele minime între 2 şi 13 grade.

În Capitală, maxima prognozată de meteorologi nu va sări de 12 grade.

Citeşte şi Bei cafeaua dimineața? Trebuie să citești asta! Iată ce au descoperit oamenii de știință

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top