Connect with us
ANM a emis o avertizare meteo de ploi și vijelii. Ce județe sunt vizate

Vremea

ANM a emis o avertizare meteo de ploi și vijelii. Ce județe sunt vizate

ANM a emis o avertizare meteo valabilă pentru intervalul 18 mai, ora 22:00 – 21 mai, ora 9:00. În acest interval instabilitatea atmosferică va fi crescută îndeosebi în regiunile sud-vestice, sudice și centrale, precum și în zonele de munte.

ANM a emis o avertizare meteo de ploi și vijelii. Ce județe sunt vizate

Meteorologii de la ANM au emis o avertizare valabil din această seară până mâine dimineață și vizează întreg teritoriul țării. În special vor fi afectate zonele sudice și centrale, dar și zonele de munte. În toate zonele menționate îți vor face apariția averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar mai ales în cursul zilei de miercuri (20 mai) și în noaptea de miercuri spre joi (20/ 21 mai) pe arii restrânse 35…40 l/mp.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 – 25 l/mp, iar mai ales în cursul zilei de miercuri (20 mai) şi în noaptea de miercuri spre joi (20/21 mai) pe arii restrânse 35 – 40 l/mp.

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza informarea emisă luni.

Mâine, vremea va fi în general instabilă, iar în majoritatea regiunilor țării temperaturile vor fi situate în mediile multianuale. Cerul va fi temporar înnorat și vor fi înregistrate averse, iar în sud-vest, centru și sud vor fi descărcări electrice pe arii restrânse. Ploile vor avea scurte momente de caracter torențial și uneori vor fi condiții de grindină. Cerul va fi temporar înnorat și izolat vor fi semnalate averse slabe.

Miercuri, în jumătatea sudică a țării instabilitatea atmosferică va fi ridicată. Vor fi semnalate ploi sub formă de averse si înnorări temporar accentuate. Ploile vor putea avea caracter torențial, iar în intervale scurte cantitățile de apă vor fi însemnate. În restul țării cerul va fi înnorat. Valorile termice vor fi mai scăzute decât în zilele anterioare.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top