Connect with us
ANM anunţă ninsori abundente în Bucureşti. Când începe urgia

Vremea

ANM anunţă ninsori abundente în Bucureşti. Când începe urgia

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoza specială pentru Bucureşti. Potrivit acesteia, pe parcursul zilei de luni ninsoarea se va intensifica iar vântul va sufla cu putere, viscolind zăpada.

Potrivit ANM, vântul va sufla cu viteze de până la 60, 65 km/h.

Stratul de zăpadă depus va atine grosimi cuprinse între 15 şi 30 de centimetri. Temperatura maximă va fi de -8 grade, iar cea minimă de -12…-10 grade, în intervalul 26 februarie, ora 10:00 – 27 februarie ora 08:00.

Valul de frig se va intensifica, va fi ger în cea mai mare parte a intervalului, iar rafalele de vânt vor accentua senzaţia de rece.

În intervalul 27 februarie, ora 10:00 – 28 februarie, ora 08:00, valul de frig va persista şi va fi ger îndeosebi dimineaţa şi noaptea.

Temperaturile minime vor ajunge la -18C

Temperatura maximă va fi -8…-6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul a -15 grade. Va mai ninge, cu precădere în prima parte a zilei, dar atât ninsoarea cât şi vântul vor diminua în intensitate – rafalele vor mai atinge la începutului intervalului 35…45 km/h, apoi va deveni în general slab.

În intervalul 28 februarie, ora 10:00 – 1 martie, ora 08:00, valul de frig va persista şi va fi ger în cea mai mare parte a intervalului, în intensificare noaptea, când temperatura va coborî până la valori de -18…-16 grade.

Maxima termică nu va depăşi -8 grade. Cerul va fi temporar noros, dar condiţiile de ninsoare vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat.

Citeşte şi Probleme pe calea ferată din cauza vremii severe. Lista trenurilor afectate

Autorităţile informează care sunt trenurile anulate sau care înregistrează întârzieri cauza codului portocaliu de ninsori, ger şi viscol.

CFR Călători informează că trenurile circulă în condiții de iarnă și că, la această oră, nu sunt linii închise și nici trenuri blocate. Mai multe județe sunt sub cod portocaliu de ninsori și viscol și sub cod portocaliu de ger.

Trenurile vor circula conform reglementărilor specifice condițiilor de iarnă, la nivelul sucursalelor București, Galați, Brașov, Constanța și Craiova s-au instituit Comandamente de Iarnă.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, pentru evitarea unor situații nedorite pentru pasageri, pe rutele Constanța – Mangalia, Constanța – Medgidia – Tulcea Oraș și Ciulnita – Slobozia Veche se reduce numărul trenurilor, traficul de călători între aceste localități urmând să fie preluat de restul garniturilor din grafice (www.cfrcalatori.ro / Mersul Trenurilor).

De asemenea, au fost anulate trenuri și pe rutele Caracal-Corabia, Roșiori Nord – Turnu Măgurele și Roșiori Nord – Zimnicea.

CFR a luat o serie de măsuri necesare

Pentru preîntâmpinarea unor eventuale perturbări în circulaţia feroviară, CFR Călători a luat măsuri suplimentare:

asigurarea locomotivelor Diesel de rezervă și pregătirea materialului rulant pentru circulație în condiții de iarnă;
suplimentarea echipelor de intervenție și asigurarea personalului necesar pentru deszăpezirea unităților proprii (revizii, depouri, etc);
pregătirea suplimentară a garniturilor şi verificarea acestora înainte de plecarea la drum.
Călătorilor li se recomandă ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor la personalul nostru din gări sau la numărul de telefon 0219521 – INFO CFR (trafic intern).

Mai multe județe sunt sub cod portocaliu de ninsori și viscol și sub cod portocaliu de ger. Încă de noaptea trecută au început să apară probleme inclusiv pe drumuri. Ieri, în cadrul comandamentului de iarnă, Gabriela Firea a luat decizia de a închide şcolile din Capitală .

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top