Connect with us
Cod Galben de ninsoare viscolită în 24 de județe. ANM a emis avertizarea meteo

Vremea

ANM – Avertizare cod galben de viscol și ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o serie de avertizări nowcasting Cod galben de viscol şi ninsori valabile în zone din Moldova, Oltenia şi Transilvania.

Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, în judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare se vor semnala intensificări temporare ale vântului, care la rafală vor atinge 55 – 60 km/h.

Totodată, până la ora 14:00, în judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Braşov, Alba şi Sibiu vântul va sufla cu viteze de 55 – 65 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Prognoza relevă, de asemenea, că până la ora 15:00 în localităţi din judeţul Caraş-Severin ninsoarea va fi moderată cantitativ cu depunere de strat de zăpadă de 10 – 20 cm peste cei aproximativ 15 – 20 cm depuşi în ultimele 10 ore.

ORA 9.15 Cod portocaliu de viscol şi ninsori în zonele montane din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineaţa, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de ninsori şi viscol, valabilă în zonele montane din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara.

Potrivit meteorologilor, până la ora 15:00, în zona de munte a judeţelor Hunedoara şi Caraş Severin, de peste cota 1.800 metri, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze, în medie, de 120 km/h, viscol puternic şi ninsoare moderată cantitativ.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Citește și: ANM: Vremea în intervalul 14 – 27 ianuarie 2019. Prognoza pe regiuni

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top