Connect with us
Atentionarea Cod galben de canicula a fost prelungita pana marti in 11 judete si Bucuresti. Totodata, vremea va fi instabila in alte 24 de judete.

Vremea

ANM: Cod galben de furtuni puternice in mare parte din tara

Meteorologii au prelungit, luni, atentionarea Cod galben de canicula, pentru 11 judete din sud-est si municipiul Bucuresti, dar si de instabilitate atmosferica, la nivelul a 24 de judete din zonele Transilvaniei, Olteniei si Moldovei, pana in seara zilei de 2 august.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in intervalul 1 august, ora 16:00 — 2 august, ora 18:00, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata, la inceput in sud-vestul, nord-vestul si, partial, centrul tarii, iar din a doua parte a noptii indeosebi in centru, nord si nord-est, precum si la munte.

Citeste si: VREMEA: Cod Portocaliu de canicula! Se anunta temperaturi insuportabile!

Citeste si: Semnificatia codurilor de culori pentru orice atentionare meteo

In perioada respectiva, vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, averse si pe arii restranse grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 15 — 20 l/mp si punctiform 30 — 40 l/mp.

Specialistii ANM noteaza ca, in noaptea de marti spre miercuri (2/3 august), manifestari ale instabilitatii atmosferice se vor semnala si in sud-estul tarii.

Totodata, pe durata intregii zile de marti, 2 august, vremea continua sa fie caniculara in Dobrogea si in cea mai mare parte a Munteniei, unde se vor mai inregistra temperaturi maxime in jurul a 35 de grade si izolat 37 de grade. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, iar disconfortul termic se va mentine accentuat.

In restul zonei extra-carpatice, doar izolat indicele temperatura — umezeala va mai atinge pragul critic de 80 de unitati.

Judetele care vor fi sub atentionare de canicula sunt: Teleorman, Dambovita, Prahova, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Ilfov si municipiul Bucuresti.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top