ANM: Informare meteo de ninsori, vânt și polei. Cele mai afectate zone

Ultimul update: luni 21 ianuarie 2019 15:47 Data publicării: luni 21 ianuarie 2019 15:47
Autor , în Vremea

Vremea va da mari bătăi de cap românilor în următoarele zile. Meteorologii ANM au emis o atenționare meteo valabilă de marți, 22 ianuarie, ora 5 dimineața, până pe miercuri, 23 ianuarie, la ora 14.00.

Specialiștii ANM anunță ninsori moderate cantitativ și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei

În intervalul menționat, aria ninsorilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile sud-vestice.

În Munții Banatului, în Carpații Meridionali, nordul și vestul Olteniei, sudul Banatului, precum și în nord-vestul Munteniei ninsorile vor fi moderate cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

Vântul se va intensifica în zonele montane, la început mai ales în Munții Banatului, apoi îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali și va avea, în general, viteze de 65…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea vizibilității.

Începând din noaptea de marți spre miercuri (22/23 ianuarie) și în cursul zilei de miercuri (23 ianuarie), în regiunile vestice, sudice și sud-estice vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, favorizând formarea poleiului.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Loading...
Sursa: Huff.ro
Știri despre:   
Comentarii