ANM, prognoza pentru următoarele 2 săptămâni. Cum va fi vremea în ţară

06.11.2017
ANM, prognoza pentru următoarele 2 săptămâni. Cum va fi vremea în ţară

Pe întreg intervalul de prognoză, variațiile termice vor fi spre scădere, ușoară și treptată. Majoritatea valorilor ce urmează să se înregistreze se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei.

Iată prognoza detaliată pentru fiecare zonă în parte:

 

CRIŞANA

Valorile termice, atât diurne cât și nocturne, se vor situa peste cele normale ale perioadei. Temperaturile maxime, în scădere ușoară și treptată pe parcursul primei săptămâni și fără variații importante după aceea, vor avea valori medii de la 15 grade Celsius, la început, până la 9 – 10 grade Celsius, la sfârșitul intervalului. Minimele nocturne, în creștere până în 10 noiembrie și în scădere în ultimele zile, se vor încadra, în medie, între 2 și 5 grade Celsius.

De la mijlocul primei săptămâni vor fi ploi aproape în fiecare zi, temporar moderate și chiar mai însemnate cantitativ în perioada 8 – 16 noiembrie.

TRANSILVANIA

Temperatura aerului nu va avea variații importante în primele 3 zile din interval, apoi va fi în scădere ușoară și treptată. În medie, maximele vor fi cuprinse între 10 și 13 grade Celsius, pe parcursul primei săptămâni, și între 7 și 10 grade Celsius, în ce-a de-a doua.

Temperaturile minime vor avea o creștere în prima săptămână, când, ca medie regională, se vor încadra între 1 și 4 grade Celsius și o scădere în restul timpului, de la 3 grade Celsius la început, până la – 2 grade Celsius, la sfârșitul intervalului.

Toate valorile termice, atât cele maxime, cât și cele minime, ce urmează a se în registra, vor fi, în general, mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă.

De la mijlocul primei săptămâni, vor fi ploi, aproape în fiecare zi, iar probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai mare în perioada 8 – 16 noiembrie, când temporar vor fi moderate și chiar mai însemnate cantitativ.

MARAMUREŞ
În primele 3 zile din intervalul de referință, temperatua aerului nu se va modifica semnificativ, apoi va scădea ușor și treptat. În medie, în prima săptămână, vor fi valori maxime cuprinse între 10 și 14 grade, iar în cea de-a doua între
10 și 8 grade.
Temperaturile minime vor crește până în dimineața zilei de 10 noiembrie apoi vor scădea, ușor și treptat. În
medie, pe regiune, acestea se vor încadra între 1 și 5 grade în prima parte a intervalului, apoi între 0 și 4 grade, cu cele 0 grade în ultima noapte. Atât valorile diurne, cât și cele nocturne, vor fi mai mari decât cele climatologic specifice acestei perioade din an.
De la mijlocul primei săptămâni, probabilitatea de ploaie va fi ridicată, iar în perioada 9 – 16 noiembrie ploile vor fi moderate și, temporar, mai însemnate cantitativ.
MOLDOVA
În prima săptămână din interval, în medie, maximele termice se vor încadra între 9 și 12 grade, iar minimele între 3 și 6 grade. Scăderea ce va avea loc pe parcursul celei de-a doua săptămâni va conduce la un regim termic apropiat de normal.
Temperaturile maxime se vor situa în jurul a 7 grade, iar cele minime vor fi în scădere de la 5 la 0 grade. De la mijlocul primei săptămâni, vor fi ploi aproape în fiecare zi, în general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de semnalare în perioadele 9 – 10 noiembrie și 13 – 17 noiembrie.
DOBROGEA
Temperatura aerului nu va avea variații semnificative până în data de 14 noiembrie, apoi va scădea. În medie, vor fi maxime de 13…14 grade, apoi între 9 și 14 grade, și minime între 7 și 9 grade, apoi între 4 și 9 grade, peste cele specifice perioadei, cu valorile mai mici la sfârșitul intervalului.
Vor fi posibile ploi, în fiecare zi, în general slabe, cu probabilitate mai mare de semnalare în perioadele 9 – 10 noiembrie și 12 – 17 noiembrie.
MUNTENIA
În 9 noiembrie și după data de 14 noiembrie, temperaturile maxime vor avea o scădere, iar în restul timpului nu vor avea variații importante. Temperaturile minime vor crește în primele 3 nopți, apoi vor scădea. Regimul termic din prima săptămână, peste cel climatologic specific perioadei, va fi caracterizat de valori diurne cuprinse,
în medie, între 12 și 14 grade și nocturne între 4 și 7 grade.
Pe parcursul celei de–a doua săpămâni, media termică regională, apropiată de normal, va fi, la amiază, între 9 și 12
grade, iar la sfârșitul nopților între 2 și 4 grade. În perioada 8 – 16 noiembrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată.
OLTENIA
Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit, chiar dacă temperatura va fi, în general, în scădere. Media  maximelor va fi de 13…14 grade la începutul intervalului, iar spre sfârșitul acestuia se va situa în jurul a 8…9 grade. Minimele termice vor fi între 4 și 7 grade în prima săptămână și între 2 și 5 grade, în cea de a doua.
În perioda 8 – 16 noiembrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată.
LA MUNTE
Vremea va fi în răcire treptată. Temperaturile maxime vor scădea de la valori în jurul a 5 grade până spre 2…3
grade, iar cele minime vor fi în general negative și vor coborî spre -3… -2 grade. Probabilitatea pentru precipit
ații va ridicată în intervalul 8 – 16 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *