Connect with us
Vremea se strică în weekend. Meteorologii au emis o atenționare în care atrag atenția asupra faptului că vin ploi și grindină.

Vremea

Atenționare de la ANM! Furtuni și grindină în weekend!

Meteorologii au emis o informare meteo valabilă în intervalul sâmbătă, 13 mai 2017, ora 10.00 – duminică, 14 mai 2017, ora 21.00. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că instabilitatea atmosferică accentuată se va instala în cea mai mare parte a țării și vor veni ploi însemnate cantitativ.

În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și pe arii mai extinse, pe parcursul zilei de sâmbătă (13 mai) și în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 mai).

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

În vestul, nordul și centrul țării, manifestările de instabilitate atmosferică se vor semnala începând din seara zilei de vineri (12 mai), dar numai pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele trei luni: Cum va fi vremea în vara lui 2017

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top