Connect with us
Alertă meteo! Cod portocaliu în mai multe zone din țară

Vremea

Atenționare de maximă importanță de la meteorologi! Este Cod portocaliu, miercuri dimineață! Județele afectate, în următoarele ore

Mai multe atenționări de Cod portocaliu și Cod galben de vânt au fost emise, miercuri dimineață, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), pentru mai multe județe.

Conform ANM, până la ora 09.00, este Cod galben de vânt în județul Sibiu: Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Roșia, Racovița, Turnu Roșu, Sadu, Boița. Aici vor fi intensificări locale ale vântului ce vor atinge la rafală de 55…65 km/h.

Tot până la ora 09.00, este Cod galben în județul Harghita: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu.

Se va semnala ceață ce determină reducerea vizibilității local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Potrivit ANM, este Cod portocaliu, până la ora 12.00, în județele Gorj și Vâlcea (zona de munt de peste cota 1.800 de metri). Aici se va semnala îndeosebi la 2000 de metri vânt puternic cu viteze ce vor atinge la rafală de 120…140 km/h.

Tot până la ora 12.00, este Cod portocaliu în județele Argeș, Prahova și Dâmbovița, zona de munte de peste cota 1800 de metri.

De asemenea, până la ora 12.00, este Cod galben în județul Sibiu, zona de munte de peste cota 1800 de metri. Mai ales la peste 2000 de metri, este anunțat vânt puternic cu viteze ce vor atinge la rafală 120…140 km/h.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top