Connect with us
Avertisment ANM! Cod galben de ceață densă

Vremea

Avertisment ANM! Cod galben de ceață densă

Toamna și-a intrat deja în rol și se pare că iarna se pregătește să vină mai repede în țara noastră. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vreme rea azi, 27 octombrie. Astfel, mai mult de jumătate din ţară, inclusiv municipiul Bucureşti, se află în această dimineață sub cod galben de ceaţă şi vizibilitate redusă.

Cod galben de ceață în peste jumătate din țară

Vremea în România este una răcoroasă de câteva zile. Ploile au fost tot mai răspândite în majoritatea regiunilor din țară, iar acum și-a făcut apariția și ceața. Meteorologii au emis un cod galben de ceață densă și vizibilitate redusă pentru majoritatea regiunilor din țară.

Până la ora 08:00, se vor afla sub avertizare județele Gorj, Olt, Dolj, Botoşani, Suceava, Galaţi, Bacău, Neamţ, Iaşi şi Vaslui.

Mai mult, sub avertizare de cod galben se vor afla și județele Satu Mare şi Cluj, precum și Capitala, însă până la ora 09.00.

De asemenea, până la ora 10:00, ceaţa va persista în localităţi din judeţele Brăila, Ialomiţa, Argeş, Buzău, Prahova, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Dâmboviţa, Constanţa, Tulcea, Alba, Covasna, Braşov, Mureş, Harghita şi Sibiu. Până la ora 11.00, vizibilitatea va fi redusă local, sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, în zona joasă a judeţului Vâlcea.

Mai multe localităţi din județele Constanța și Tulcea se află sub avertizare Cod galben de averse și descărcări electrice, până la ora 09.00. Este vorba de localitățile Cobadin, Negru Vodă, Topraisar, Chirnogeni, Albeşti, Independenţa, Amzacea, Pecineaga, Mereni, Comana, Cerchezu, Mihail Kogălniceanu, Lumina, Cogealac, Mihai Viteazu, Istria, Săcele, Târguşor, Fântânele şi Grădina din judeţul Constanţa, precum şi în Topolog, Cerna, Casimcea, Dăeni, Ostrov, Peceneaga şi Dorobanţu din Tulcea.

Pe parcursul zilei, vremea se va încălzi considerabil. Sunt anunțate temperaturi maxime cuprinse între 15 și 22 de grade Celsius și ploi slabe sau burniță pe arii restrânse. Vântul va sufla slab, cu unele intensificări pe crestele munților.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top