Connect with us
Avertizare meteo: Cod Galben de ninsori și vânt puternic

Vremea

Avertizare meteo: Cod Galben de ninsori și vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie a emis două Coduri Galbene de vreme severă. Acestea sunt valabile în șase județe din țară.

Primul Cod Galben este valabil în intervalul orar 8:30 și 14:30, în zonele de munte din județele Neamț și Suceava. În intervalul orar specificat se vor semnala, la altitudini de peste 1000 m, ninsoare însoțită de vânt, cu viteze la rafală de 65…70 km/h, care va determina scăderea vizibilității sub 100 m.

Cel de-al doilea Cod Galben este valabil în intervalul orar 7:45 și 13:45, în zona de munte din județele Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița. În intervalul orar specificat se va semnala vânt cu viteze la rafală de peste 90 km/h la altitudine de peste 1800 m.

Reamintim că din cauza vremii severe traficul maritim şi fluvial prin portul Midia, judeţul Constanţa, a fost oprit din cauza vântului puternic. Totodată, potrivit centrului Infotrafic, sunt închise, doar pentru traficul fluvial, porturile Constanţa Nord şi Agigea, infrmează news.ro.

Centrul Infotrafic anunţă că, joi dimineaţă, traficul fluvial şi martitim prin portul Midia din judeţul Constanţa a fost oprit, operaţiunile fiind împiedicate de vântul puternic.

Potrivit sursei citate, sunt închise şi porturile Constanţa Nord şi Agigea, numai pentru traficul fluvial, traficul maritim fiind opearaţional.

Totodată, Infotrafic anunţă că portul Mangalia este funcţional.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top