Avertizare meteo: Cod Portocaliu de ploi abundente în Moldova, Dobrogea și nordul Munteniei

Mihaela Dorobantu
11.10.2016
Avertizare meteo: Cod Portocaliu de ploi abundente în Moldova, Dobrogea și nordul Munteniei

Avertizare meteo de vreme rea. Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Portocaliu de vreme severă. Avertizarea este valabilă în intervalul 11 octombrie, de la ora 18:00 și până mâine, 12 octombrie, ora 20:00.

Cod Portocaliu de ploi abundente

Potrivit ANM, în intervalul mai sus menționat, în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Constanţa și Tulcea, precum și în zona de munte aferentă județului Dâmbovița se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 50…60 l/mp şi pe arii restrânse 80…90 l/mp.

Citește și: Vremea: Prognoza meteo pentru săptămâna 10-16 octombrie 2016

Cod Galben de ploi, ninsori și vânt

De asemenea, începând de astăzi, de la ora 15:00, intră în vigoare și un Cod Galben valabil până joi, ora 10:00.

În intervalul menţionat, temporar va ploua în majoritatea regiunilor. În special în sud-estul, estul și centrul țării, precum și în zonele montane și submontane cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp. La munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăși la rafală 55…65 km/h cu precădere în regiunile estice şi la munte şi pentru intervale scurte de timp peste 75…80 km/h în zona litoralului, dar şi pe crestele înalte de munte, unde va viscoli ninsoarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *