Connect with us
Bucureşti: Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii până la ora 18:00

Vremea

Bucureşti: Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii până la ora 18:00

Alertă de vreme rea! Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marţi o atenţionare nowcasting Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii pentru municipiul Bucureşti, valabilă în următoarea oră.

Potrivit meteorologilor, până la ora 18:00, în Capitală se vor semnala averse care vor cumula 10 – 15 litri de apă/mp, izolat 20 – 25 de litri/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil grindină de mici dimensiuni.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Citește și: Cod galben de instabilitate atmosferică până miercuri la ora 23:00. 27 de judeţe sunt vizate!

Cod portocaliu de averse şi vijelii în judeţe din Transilvania şi Muntenia

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabilă în zone din Transilvania şi Muntenia, precum şi noi avertizări Cod galben de vreme rea în judeţe din vestul şi centrul ţării.

Potrivit meteorologilor, până la ora 16:30, în localităţi din judeţele Arad, Hunedoara şi Prahova va fi Cod portocaliu de averse ce vor totaliza local 35-45 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, respectiv izolat grindină de dimensiuni mici.

De asemenea, până la ora 16:15, va fi în vigoare o avertizare Cod galben de ploi şi vijelii în zone din judeţul Prahova, unde se vor cumula local 35 – 40 l/mp şi se vor produce frecvente descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni.

Fenomene meteo similare sunt prognozate şi în judeţul Dolj (până la ora 16:30), respectiv în judeţele Arad şi Timiş (până la ora 17:00).

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Cod portocaliu de inundaţii pe Crişul Alb şi Mureş, pe raza judeţelor Arad şi Hunedoara

Hidrologii au emis, marţi, o avertizare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă până la miezul nopţii pe râuri din judeţele Arad şi Hunedoara, cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie.

Conform prognozei de specialitate, până la ora 00:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale, şi creşteri importante de debite şi niveluri pe râurile mici din bazinele hidrografice:

Crişul Alb – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţa cu râul Luncoiu – amonte confluenţă cu râul Sebiş, respectiv pe Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Strei (judeţele Arad şi Hunedoara).

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) precizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare şi pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Vaţa şi Prăvăleni (afluenţi ai Crişului Alb) şi pe afluenţii de dreapta ai Mureşului de pe sectorul avertizat.

Avertizarea a fost transmisă către: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională „Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă Crişuri şi Mureş, respectiv Sistemele de Gospodărire a Apelor Arad şi Hunedoara.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top