Connect with us
Ce se întâmplă în următoarele ore în Capitală! Prognoză meteo specială pentru București

Vremea

Ce se întâmplă în următoarele ore în Capitală! Prognoză meteo specială pentru București

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri o prognoză meteo specială pentru Municipiul București. În intervalul de timp menționat, vremea se va menține instabilă și răcoroasă.

Îm intervalul 28 iunie, ora 03 – 28 iunie, ora 23, vremea se va menține în general instabilă și răcoroasă. Vor fi perioade cu înnorări accentuate și ploi însemnate cantitativ, posibil însoțite și de descărcări electrice. Astfel, prin acumulare sau în interval scurte de timp se vor înregistra cantități de apă în general de 20…25 l/mp și izolat, posibil, peste 30…35 l/mp, potrivit meteoromania.ro.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări trecătoare. Temperatura minimă va fi de 16…17 grade, iar cea maximă, ușor mai ridicată decât în intervalul precedent, va fi de 24…25 de grade.

Citește și: ANM a actualizat avertizările Cod galben şi Cod portocaliu de vreme instabilă

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben, valabil între 27 iunie, ora 10 – 27 iunie ora 23;

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate și manifestări de instabilitate atmosferică;
În cursul zilei de miercuri (27 iunie) va ploua pe arii extinse în majoritatea regiunilor, iar în cea mai mare parte a Moldovei și local în Dobrogea, Muntenia, Oltenia și Transilvania cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Citește și: Cod portocaliu de inundații în 24 de județe din țară

Îndeosebi în estul și sud-estul țării vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Meteorologii au emis și un cod portocaliu de vreme rea pentru județele Vrancea, Covasna, Buzău, Prahova, Bacău și Brașov. În județele Vrancea, Covasna și în zona de deal și de munte a județelor Buzău, Prahova, Bacău și Brașov va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp. Informarea este valabilă între 27 iunie, ora 10 – 27 iunie ora 18

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top