Connect with us
Cea mai geroasă noapte. S-au înregistrat temperaturi extreme în mai multe zone

Vremea

Cea mai geroasă noapte. Ce temperaturi extreme s-au înregistrat

Tocmai am trecut peste cea mai rece noapte din această iarnă. Măsurătorile oficiale au indicat minus 23 de grade Celsius, în două localităţi din judeţul Gorj.

Meteorologii avertizează că temperaturile încă mai pot scădea, în următoarele două ore. Recordul istoric al lunii martie a fost înregistrat în anul 1940, la Întorsura Buzăului.

Au fost atunci minus 31,4 grade Celsius

meteorologii au prelungit până vineri seară codul portocaliu de ger. 28 de judeţe şi Bucureştiul sunt vizate de acesta, în timp ce alte 13 judeţe sunt, tot până mâine, sub cod galben.

Singura veste bună este că au încetat ninsorile şi viscolul. Au rămas troienele de zăpadă care blochează Autostrada Bucureşti – Constanţa, Autrostrada Ovidiu – Agigea, 12 sectoare de drumuri naţionale şi 53 de drumuri judeţene. Urmează să vedem pe câte dintre ele se va putea relua circulaţia, astăzi.

Probleme sunt în continuare şi pe calea ferată

Au fost anulate 110 trenuri, iar cei care pleacă la drum, în special în sudul ţării şi în Moldova, trebuie să se aştepte la întârzieri imense.

De asemenea, se prelungeşte şi vacanţa forţată a elevilor. Sunt închise şcoli din 11 judeţe, iar în Bucureşti, ştim încă de ieri, nu se fac ore până la sfârşitul săptămânii.

Potrivit anunţului făcut de Primarul Capitalei, elevii se vor întoarce la şcoală începând de luni.

Citeşte şi ANM a publicat prognoza pe trei luni. Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza estimativă pentru următoarele trei luni, mai exact până în luna mai 2018.

Potrivit ANM, în lunile martie şi aprilie vor fi precipitaţii excedentare. Şi luna mai va fi o lună cu precipitaţii abundente, excepţie făcând partea de sud-est a ţării, unde acestea vor avea valori apropiate de media climatologică.

Temperatura medie lunară a aerului va fi apropiata de norma climatologică în sudul, sud-estul si local in vestul țării și se va situa sub normal în restul teritoriului.

Precipitațiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în regiunile sudice si estice și se vor situa sub mediile climatologice în restul tarii.

Pentru luna aprilie, meteorologii anunţă că precipitațiile totale lunare vor fi, în general, excedentare.

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în regiunile sudice si estice și se vor situa sub mediile climatologice în restul tarii.

Pentru luna mai, temperaturile medii vor avea valori apropiate de media climatologică în sud, sud-est și local în vest și sub normal în celelalte zone.

Potrivit ANM, precipitațiile totale lunare vor fi apropiate de normă in sud-estul tarii si local in sud si est si vor avea o tendinta spre excedent in rest.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top