Connect with us
Cod galben de canicula pana maine. Vezi zonele avizate

Vremea

Cod galben de canicula pana maine. Vezi zonele avizate

Meteorologii au emis un nou cod galben de canicula si disconfort termic pentru vestul Romaniei (jumatatea regiunii), sudul Olteniei, Ilfos si Capitala Bucuresti. Atentionarea meteo de instabilitate atmosferica accentuata este valabila pana maine la ora 8 dimineata.

Instabilitatea va fi accentuata temporar in special in regiunile Maramures, Crisana, Banat si vestul Transilvaniei si vestul Olteniei. Pot aparea si averse cu caracter torential precum si descarcari electrice, se mai arata in comunicatul ANM.

COD GALBEN DE CANICULA. Precipitatiile pot capata aspect de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 35 de litri pe metru patrat si izolat 40 pana la 50 de litri pe metru patrat. Cele mai afectate judete de canicula vor fi judetele Teleorman, Olt, Giurgiu, Dolj si Ilfov. Nici Capitala nu scapa de atentionare, unde se vor inregistra peste 35 de grade, ba chiar 36 de grade.

In Lunca Dunarii, temperaturile vor atinge 38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati rezultand un disconfort termic accentuat. Vremea in celelalte regiuni va fi calduroasa, instabilitatea atmosferica manifestandu-se pe arii restranse.

Ministerul Sanatatii, ancheta la Spitalul de Arsi dupa episodul viermilor ucigasi

Decebal Traian Remes, despre cum devin minorii sclavi in puscarie

In Craiova, capitala Baniei, se vor inregistra temperaturi de 36-37 grade, resimtite ca 40 la lumina. In Slatina, resedinta judetului Olt vor fi 36 de grade. La Timisoara, de pilda, se vor inregistra 32-33 de grade, insa se asteapta averse cu descarcari electrice.

Ploi sunt asteptate si la Resita, unde temperaturile vor urca pana la 33-34 de grade astazi. Tot vreme ploioasa va fi si la Oradea in aceasta dupa amiaza. Precipitatiile vor reduce temperaturile critice din ultimele zile. Acestea vor cobori pana la 30 de grade, mai ales dupa amiaza.

La polul opus se afla Giurgiu si Alexandria, localitati unde se vor inregistra 37 pana la 38 de grade, pragul critic de disconfort termic urmand sa fie atins in jurul orei 14, mai spun meteorologii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top