Cod galben de furtuni și caniculă! Cum este vremea în zilele următoare

Bosioc Cristina
27.08.2019
Cod galben de furtuni și caniculă! Cum este vremea în zilele următoare

Cum este vremea în zilele următoare. ANM (Adminstrația Națională de Meteorologie) a emis cod galben de furtuni și caniculă în mai multe județe din centrul ţării. Acesta este valabil până marţi (27 august 2019) noapte. Se pare că vor urma trei zile cu perioade de caniculă şi disconfort termic, alternate cu reprize de furtună.

Cod galben de furtuni și caniculă până marți noapte. Cum este vremea în zilele următoare

COD GALBEN de furtuni și caniculă pentru intervalul 27 august, ora 13 – 27 august, ora 22

Fenomenele vizate în următoarele ore îndeosebi în centrul țării sunt: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată
În intervalul mai sus menționat, în zonele montane, în Maramureș și local în Transilvania vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, frecvente descărcări electrice și grindină.

Cod galben de furtuni si canicula pana marti noapte. Care sunt zonele vizate
Cod galben de furtuni si canicula pana marti noapte. Care sunt zonele vizate

Citește și: Prognoza meteo septembrie 2019 – Vremea o ia razna, unde lovește înghețul

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp. Pe arii restrânse vor avea loc manifestări de instabilitate atmosferică, care se vor semnala temporar și în restul teritoriului.

Vremea în următoarele trei zile. INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru zilele de 27, 28 și 29 august

În intervalul 27-29 august, disconfortul termic va avea un nivel ridicat. Local în regiunile vestice, sudice și sud-estice indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 34 de grade în toate zonele de câmpie și podiș, iar îndeosebi în Oltenia și Muntenia se vor atinge valori de 35-37 de grade.

Citește și: Trei astrologi concluzie: Săptămâna 26 august-1 septembrie 2019! Explozie de evenimente astrale. Rune, Minerva, Urania, Pătrășcanu

În cursul zilelor de miercuri (28 august) și joi (29 august), manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse, cu precădere la deal și la munte.

Citește și: Horoscop Neti Sandu 27 august 2019. Racii au nevoie urgent de un medic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *