Connect with us

Vremea

COD GALBEN de ger în 26 de județe

Cod Galben de ger în 26 de județe din țară. Avertizarea emisă de meteorologi este valabilă până marți. Pe 12 februarie mercurul din termometre a coborât până la -26 de grade Celsius, valoare record pentru această dată în ultimii zeci de ani.

În Moldova, Muntenia, Oltenia şi estul Transilvaniei, vremea se va menţine deosebit de rece. Temperaturile din timpul zilei vor fi negative, iar dimineaţa şi noaptea va fi ger.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -7 şi -3 grade. Minimele se vor situa între -20 şi -10 grade, izolat mai coborâte.

COD GALBEN de ger: Temperaturile minime vor ajunge la -20 de grade

Jumătate din țară se află sub influența unui front atmosferic de origine polară, iar temperaturile sunt extrem de scăzute pentru această dată.

Vremea va începe să se încălzească de marți. În a doua jumătate a săptămânii, dar mai ales în cea următoare, temperaturile vor crește semnificativ.

„Situația se menține și mâine și marți. De marți începe să se încălzească și în regiunile extracarpatice. Pe miercuri putem vorbi de valori pozitive la amiază și în această parte a țării. Săptămana se va încheia cu vreme plăcută, mult soare, nu mai vorbim de ger.

Unele modele atmosferice dau continuarea încălzirii și în săptămana cealaltă. S-ar putea să le iasă prognoza așa, dar să ne apropiem și o să spun mai multe atunci”, a declarat meteorologul Elena Corduneanu, potrivit realitatea.net.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la Miercurea Ciuc, s-au înregistrat -26 de grade, cea mai scăzută temperatură din țară.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top