Connect with us
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică după-amiază, atenţionări de cod galben de ninsoare şi viscol pentru patru judeţe. Este vorba despre zone montane.

Vremea

Cod galben de ninsoare şi viscol în patru judeţe. Vizibilitatea va scădea sub 50 de metri

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică după-amiază, atenţionări de cod galben de ninsoare şi viscol pentru patru judeţe. Este vorba despre zone montane.

În judeţul Caraş-Severin, până la ora 22.00 este în vigoare o atenţionare cod galben de ninsoare.

Astfel, la peste 1700 de metri altitudine va ninge moderat, iar vizibilitatea ar putea scădea, izolat, sub 50 de metri.

În zona : judeţul Caraș-Severin: Armeniș, Bolvașnița, Slatina-Timiș, Turnu Ruieni;

Se vor semnala : la peste 1700 m altitudine ninsoare moderată ce determină reducerea vizibilității izolat sub 50 m

Va ninge şi în judeţele Maramureş, Cluj şi Bistriţa-Năsăud, zona de munte. Şi aici va ninge moderat, dar vântul va avea intensificări care la rafală pot atinge 70 – 90 de kilometri pe oră, determinând scăderea vizibilităţii la altitudini de peste 1200 de metri.

Localitățile afectate din judeţul Maramureș: Borșa, Dragomirești, Săliștea de Sus, Vișeu de Sus, Bistra, Bogdan Vodă, Botiza, Ieud. De asemenea, Leordina, Moisei, Petrova. De asemenea, Poienile de Sub Munte, Poienile Izei, Repedea, Rozavlea, Ruscova, Săcel, Șieu, Strâmtura, Vișeu de Jos;

Localitățile afectate din judeţul Cluj: Beliș, Călățele, Ciucea, Izvoru Crișului, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Mărgău, Mărișel, Poieni, Rișca, Săcuieu, Sâncraiu.

Cod galben de ninsoare/Vor fi afectate zonele montane

Zonele afectate din judeţul Bistriţa-Năsăud: Zona de munte;

Totodată, centrul Infotrafic anunţă că este ceaţă pe drumul naţional 1, în judeţul Cluj, pe tronsonul Cluj-Napoca – Turda, unde vizibilitatea este sub 100 de metri.

Meteorologii de la ANM au emis, duminică, şi o informare de răcire bruscă a vremii. Până marţi la ora 23.00 vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, iar în unele zone vântul va avea intensificări şi va bate cu 60 – 70 de kilometri pe oră.

Citește și: Lapoviță și ninsoare în aproape toată țara. ANM a emis cod galben de vreme rea

Pe parcursul zilei de duminică, ANM a emis atenţionări cod galben de ceaţă pentru mai multe judeţe, acestea fiind în vigoare timp de câteva ore.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vremea

To Top