Connect with us

Vremea

Cod galben de ninsori și vânt! Vreme rea în toată România

Cod galben de ninsori și vânt! Vreme rea în toată România

Vremea s-a schimbat radical în ultima perioadă la noi în țară. După zile destul de călduroase, a venit vremea rea, cu vânt și ploi. Specialiștii ANM nu au deloc vești bune și au emis un avertisment de vreme extrem de rea în 24 de județe. Vin ninsori, vijelii și temperaturi scăzute.

Cod galben de zăpadă

Vremea se schimbă radical zilele acestea. Meteorologii au emis un cod Galben, care vizează cel puțin 24 de județe din țară, dar unele sunt extrem de vizate. Specialiștii ANM spun că în aceste zone va apărea și fenomenul de ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m și izolat sub 50 m, motiv pentru care șoferii trebuie să fie atenți la drum și să adapteze viteza la condițiile de drum.

  •  Județul Ialomiţa
  • Județul Argeş: Pitești, Ștefănești, Călinești, Topoloveni, Leordeni, Slobozia, Bradu, Mărăcineni, Suseni, Căteasca, Rătești, Recea, Rociu, Negrași, Mozăceni, Izvoru, Oarja, Ștefan cel Mare, Teiu;
    Județul Călăraşi
  • Județul Dâmboviţa: Găești, Titu, Potlogi, Corbii Mari, Răzvad, Dragodana, Răcari, Petrești, Văcărești, Lungulețu, Mătăsaru, Gura Șuții, Comișani, Odobești, Tărtășești, Braniștea, Uliești, Mogoșani, Conțești, Vișina, Nucet, Brezoaele, Sălcioara, Poiana, Șelaru, Ulmi, Produlești, Costeștii din Vale, Crângurile, Raciu, Morteni, Lucieni, Perșinari, Valea Mare, Gura Foii, Răscăeți, Slobozia Moară, Cornățelu;

Până miercuri seara, vremea nu se va îndrepta deloc. În intervalul 7 decembrie, ora 06:00 – 8 decembrie, ora 18:00, în sudul şi estul Transilvaniei, nordul şi centrul Moldovei, precum şi în zonele de munte, sunt așteptate ninsori considerabile. Va ninge întruna în acest interval și chiar se va așeza un strat de zăpadă. Sunt așteptate intensificări ale vântului, cu viteze de 45 – 55 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită.

Vremea de Crăciun și Revelion

În perioada Crăciunului, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar la munte va ninge mai mult decât în restul zonelor.

În preajma Anului Nou, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor din țară, doar că va fi ceva mai rece la munte, mai ales din cauza ninsorilor.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top