Connect with us
Cod galben de ninsori și viscol. Care sunt județele afectate

Vremea

Cod galben de ninsori și viscol. Care sunt județele afectate

Administrația Națională de Meteorologie a emis azi dimineață un cod galben de ninsori și viscol care afectează mai multe zone din țară. Vântul puternic și vizibilitatea redusă vor afecta opt județe din Muntenia și Moldova în următoarele șase ore.

Cod galben de ninsori și viscol: 8 județe afectate de viscol

Avertizarea ANM este valabilă până la ora 14, în zona de munte din județele Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș, la peste 1.500 de metri altitudine. Vântul se va intensifica, iar rafalele vor depăși 70-80 de kilometri la oră.

Din cauza vântului puternic care va viscoli ninsoarea, vizibilitatea pe șosele va fi una redusă. Șoferii sunt obligați să adapteze viteza cu care conduc la condițiile meteo, dacă parcurg un traseu prin județele amintite.

Celelalte județe vizate de codul galben de vânt puternic sunt Vrancea, Bacău, Neamț și Suceava. La peste 1.600 de metri altitudine în zonele montane ale acestor județe vântul va depăși viteza de 80 de kilometri la oră.

Va fi vreme friguroasă în toată țara astăzi. În Oltenia, temperatura din termometre nu va urca de 5 grade. Nici în Transilvania nu va fi vreme plăcută. Soarele cu dinți, acoperit de nori, îi poate păcăli pe clujeni. Temperaturile vor coborî în zonele de deal si podiș din Ardeal în timpul nopții, până la -6 grade Celsius.

CITEȘTE ȘI: Incendiu la Glina. Oamenii care locuiesc în apropiere nu sunt în pericol

În Maramureș se vor înregistra -2 grade până la ora 12, una din cele mai scăzute valori termice din țară din timpul dimineții de azi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top