Connect with us

Vremea

COD GALBEN de ploi în șapte județe

O avertizare cod galben de ploi a fost emisă de meteorologi, pentru șapte județe din nordul și nord-vestul țării. Codul galben este valabil de joi seara, până vineri dimineața. În unele zone se va produce polei.

Începând de joi seară, în Maramureş, Crişana şi nordul Transilvaniei, precum şi în zonele montane aferente, cantităţile de apă vor depăşi local 15 – 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 35 de litri pe metru pătrat. În aceste zone vor predomina ploile, favorizând topirea stratului de zăpadă. În zona montană înaltă, precipitațiile vor fi mixte. Poleiul se va produce pe arii restrânse, în centrul și nord-estul țării.

Cod galben de ploi: se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi 30 l/mp

Din a doua parte a nopţii de joi spre vineri şi până sâmbătă dimineaţa, în judeţul Maramureş, precum şi în zonele de munte ale judeţelor Satu-Mare, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Bihor, Cluj şi Sălaj,  se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat şi izolat 60 de litri pe metru pătrat.

La peste 1.800 de metrii se va depune un strat consistent de zăpadă. Temporar vântul va prezenta intensificări cu rafale de peste 70 de kilometri pe oră.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top