Connect with us
Cod galben de vânt pentru Capitală și alte 19 județe, confirmă ANM. Atenționările meteo sunt valabile până astăzi, 13 decembrie 2016, ora 10:00.

Vremea

Cod galben de vânt pentru Capitală și alte 19 județe

Cod galben de vânt pentru Capitală și alte 19 județe, confirmă ANM. Atenționările meteo sunt valabile până astăzi, 13 decembrie 2016, ora 10:00. Totuși, prognoza pe zilele următoare nu prevede o îmbunătățire a condițiilor.

Cod galben de vânt pentru Capitală și alte 19 județe : vremea se înrăutățește

Judeţele Prahova , Caraș-Severin, Buzău, Argeş, Dâmboviţa, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Olt, Dolj, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Bacău, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Constanţa şi Tulcea, cad sub incidența codului sus-menționat. În zonele ceva mai înalte vântul va cunoaște intensificări majore. Rafalele pot ajunge până la 70-80km/h. Zona de deal jos și câmpie va fi ceva mai ferită. Aici vântul nu va depăși 55km/h.

Bucureștiul este și el inclus în harta codulul galben de vânt. Coroborat cu ninsoarea care a căzut aseară, este posibilă apariția viscolului. Conducătorilor auto le este sugerat să păstreze o distanță mai mare între vehicule pentru că vizibilitatea va scădea. În același timp, este recomandat ca viteza de deplasare să fie adaptată la condițiile de trafic.

Citește și: Prognoza meteo 11-18 decembrie. Vine gerul, cu temperaturi de -10 grade în mijlocul zilei

Prognoza ANM pentru următoarele ore nu aduce deloc vești bune. Meteorologii anunță o vreme din ce în ce mai rece, cu temperaturi ce pot scădea sub valoarea de -10 grade Celsius.

Zilele viitoare, trend-ul de răcire al vremii va continua. În zonele montane, el va fi însoțit și de o cantitate mare de zăpadă. Nordul, nord-estul, centrul țării și local sudul țării vor fi zonele cele mai afectate de schimbarea semnificativă a vremii.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top